Kultajuhlijat jättivät jälkeensä ruokottoman sotkun Helsingissä – poliisin mukaan isommilta vahingoilta vältyttiin

rac

Julkaistu:

Kultajuhlat
Poliisin mukaan kultajuhlat sujuivat pääasiassa rauhallisesti Helsingissä.
Poliisin mukaan Havis Amandan patsaalle kokoontui parhaimmillaan noin 10 000 juhlijaa. Väkijoukko aiheutti alkuyöstä melkoisen liikenneruuhkan Kauppatorin nurkille.

Juhlahumussa paukuteltiin ilotulitusraketteja, ja poliisi muistutti Twitter-tilillään soihtujen ja ilotulitteiden käytön olevan kiellettyä.

Yhden jälkeen aamuyöllä poliisi tiedotti juhlijoiden määrän alkaneen jo laskemaan. Aamuneljään mennessä paikalla olivat enää sitkeimmät juhlijat, joita paikalla olleen IS:n toimittajan mukaan oli enää muutamia kymmeniä.
Helsingin poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin aamuyöllä IS:lle, että juhlinta ei aiheuttanut pahempia loukkaantumisia tai järjestyshäiriöitä. Poliisi kertoi suorittaneensa joitakin kiinniottoja, mutta pääosin yö sujui rauhallisesti.

Aamun valjettua ja väkijoukon harvennuttua Havis Amandan patsaan alkoi kuitenkin paljastua melkoinen sotku. Maassa lojui kasapäin juhlijoiden jättämiä roskia ja pulloja. Patsaan altaaseen joku oli hylännyt esimerkiksi kumiveneen sekä kaupan rullakon, jota oli käytetty tikapuina patsaan päälle kiipeämiseen.