Tuhannet vannoivat Marko Anttilan nimeen Tampereen yössä – ”Mörkö, Mörkö, Mörkö!”

Tampereella juhlittiin Suomen maailmanmestaruutta railakkaasti. Suurin sankari oli Leijonien kapteeni Marko Anttila.

27.5.2019 1:54

– Mörkö, mörkö, mörkö!

Siitä ei ollut kysymystäkään, kuka oli Leijonien suurin sankari Tampereella MM-finaalin ratkeamisen jälkeen. Tampereen Keskustorille kokoontuneet tuhannet ihmiset hoilasivat hurmioissa Leijonien kapteenin Marko Anttilan lempinimeä.

– Hän oli joukkueen ruumiillistuma. Kukaan ei odottanut Suomen joukkueelta mitään, eikä kukaan ole odottanut ”Möröltä” mitään.

– Tässä sitä silti ollaan. Ei oikein löydy sanoja, nieleskeli Santeri Syrjänen.

Syrjänen oli ensimmäinen Leijonien kannattaja, joka pulahti Tampereen Keskustorin suihkulähteeseen. Hän lähti keskustan ravintolasta kohti suihkulähdettä jo hyvissä ajoin ennen päätössummeria. Veteen hän pulahti muutama sekunti ennen täyttä aikaa.

– Sain juhlia hetken yksin ennen kuin sain seuraa, hän hymyili.

Seuraa hän sai mestaruusjuhlien konkarista Tiina Hannisesta. Hanninen nimittäin polski samassa suihkulähteessä tasan 24 vuotta sitten vuonna 1995.

– Se mestaruus maistui hyvältä, mutta ei tämäkään hullumpi tunne ole. Ainoa ero on, että silloin olin ensimmäinen suihkulähteessä.

Tampereen keskustorilla uitiin suihkulähteessä.

Hanninen kertoi olleensa Suomen mestaruudesta niin varma, että tiesi jo aamupäivällä pulahtavansa mestaruusuinnilla. Joukkueen yhteispeli ja taisteluilme olivat vakuuttaneet hänet siitä, ettei Leijonille voinut löytyä pysäyttäjää edes Kanadasta.

– Siksi minulla on tällä kertaa vaihtovaatteet mukana. Se oli aivan selvää, että teen tänään saman homman kuin vuonna 1995, mutta juhlia on mukavampi jatkaa kuivin vaattein, Hanninen ilakoi suihkulähteen reunalla.

Syrjäsen ja Hannisen voitontanssit vaihtuivatkin nopeasti kansanjuhlaksi, mitä kolea ilma ei haitannut. Suihkulähdekin täyttyi niin naisista kuin miehistä – vaatteellisista ja vaatteettomista hyvin nopeaan tahtiin. Ihmisiä saapui Hämeenkatua pitkin Keskustorille solkenaan. Alle tunti ottelun päättymisestä koko tori oli jo täpötäynnä.

Tuhannet ihmiset juhlivat mestaruutta joko perinteisillä ”Suomi, Suomi, Suomi” -huudoilla, mutta sitäkin enemmän Keskustorissa kaikui kuitenkin ”Mörön” nimi.

Reilusti keskiyön jälkeen Keskustori oli yhä täynnä ihmisiä. Moni oli tullut paikalle vain nauttimaan tunnelmasta ja kertoi suuntaavansa kohta kotiin, mutta moni aikoi juhlia myös läpi yön.

Niin kertoi tekevänsä myös Ville, jonka pitää suunnata aikaisin aamulla töihin.

– Silti mennään täysillä ja katsotaan sitä sitten aamulla, että oliko se fiksua. Ei Suomi ihan joka vuosi mestaruutta kuitenkaan voita, niin näistä otetaan ilo irti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?