Tärykalvo oli puhjeta sporttibaari Hookissa, kun peli loppui – ”Suomi on uusi maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei!”

Suomi voitti Kanadan kultapelissä. Voiton illan juhlien kaava on tuttu: ensin huudetaan Suomea, sitten kippistellään sporttibaarissa ja lopuksi lähdetään torille.

Olli Hietanen tuuletti Suomen voittoa tuoreeltaan.

27.5.2019 1:19

Desibelit olivat korkealla sporttibaari Hookissa Helsingin kisahallilla minuutteja, ennen kuin Leijonat varmistivat voittonsa. ”Suomi on uusi maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei”, baarissa lauletaan, vaikka peliaikaa on jäljellä vielä muutama minuutti.

Nurkkapöydässä noustiin jo jakkaroille. Kun joku huudahti kerran ”Suomi”, koko baari yhtyi laulantaan, tai karjuntaan.

Baari oli täynnä väkeä, mutta terassin viereen pystytetyltä valtavalta kuvaruudulta seurattiin peliä myös kadulta asti, vaikka ulkona satoi.

Kun aikaa oli jäljellä kymmenen sekuntia, alkoi taas huuto. ”Kaksi, yksi, AAAAAAA, Suomi!!!!”

Älypuhelimet kaivettiin esiin, kuvasi videon ikimuistoisesta hetkestä. Joku riisui paidan, pöytiin tilattiin shotteja ja kuohuviiniä.

Kippis!

Kuohuviiniä tilasi raaseporilaisen Olli Hietasen seurue. Hietanen oli saapunut paikalle Hookiin Raaseporista, suoraan töistä. Hietasen ilta oli sujunut mainiosti. Hietanen työskentelee HJK:lle. Ensin omalle joukkuelle tuli voitto aiemmin sunnuntaina, sitten koko Suomelle.

– Tulin tänne, kun erästä oli pelattu kymmenen minuuttia. Syke oli varmaan 130. Todella hyvä fiilis kyllä, hän sanoo.

Hietasen suosikkipelaaja Leijonien joukkueessa on Juho Lammikko.

– Ei pisteen pistettä, mutta kaveri uskaltaa tulla NHL-statuksella neloskentän sentteriksi omaa työtään. Kiekollinen peli oli aika kaukana parhaimmista suomalaisista, mutta Juho Lammikko, Hietanen analysoi.

Hietanen kertoi saattavansa poiketa kotimatkalla vielä torin kautta, mutta sanoi aikovansa sinne varmasti sitten, kun voittajajoukkue saapuu Suomeen.

Olli Hietanen juhli Leijonien voittoa.

Riemu ratkesi sporttibaari Hookissa Helsingin kisahallilla, kun pelin viimeiset sekunnit olivat kuluneet.

Hietasen pöydän vieressä seisoivat lahtelaiset, Serafina Soisalo ja Santeri Lahtinen, jotka olivat saapuneet Helsinkiin perinteen vuoksi. Lahtinen luonnehti ottelua jännittäväksi, ja juuri siksi hyväksi.

 

Väki poistui ulos terassille katsomaan sinne pystyteltä suurelta näytöltä, kun mitaleja jaettiin.

– Nyt torille!, huusi joku.

Seuraavaksi laulettiin Maamme-laulu, laulua säestävät Mannerheimintiellä ajavat autot, joiden kuljettajat tööttäilevät jonossa. Auton eteen juoksee nuori nainen, joka hakkaa konepeltiä näyttää käsimerkein numeroita. Yksi–kolme!

Serafina Soisalo, 22, ja Santeri Lahtinen, 20, saapuivat Hookin kisakatsomoon varta vasten Lahdesta. ”Perinteiden mukaan”, sanoi Lahtinen. Kaksikon suosikkipelaajat ovat Kevin Lankinen ja ”Mörkö”, eli Marko Anttila. Päälle oli puettu tietenkin Suomi-paidat.

Autonkuljettajat painoivat tiuhaan tööttiä Helsingin Mannerheimintiellä, kun samaan aikaan mitaleja jaettiin kaukalossa Slovakian Bratislavassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?