Kaapo Kakko teki uskomatonta historiaa – ohitti supertähti Connor McDavidin: ”Ihan käsittämätöntä”

Kaapo Kakko oli yksi Bratislavan MM-turnauksen kirkkaimpia tähtiä. Hän teki myös jääkiekkohistoriaa.

27.5.2019 1:37

Kaapo Kakko on kolminkertainen maailmanmestari 18-vuotiaana.

Suomen jääkiekon suurlupaus on voittanut nyt alle 18-vuotiaiden MM-kullan, alle 20-vuotiaiden MM-kullan ja miesten MM-kullan. Kakon tavoin Suomen joukkueesta hattutempuun ylsi nyt Henri Jokiharju.

– Ihan uskomaton fiilis. Ja vielä tällainen peli. Ihan käsittämätöntä, Kakko tunnelmoi IS:lle Bratislavassa.

Suomen pudotuspeliottelut olivat rajua taistelua nimimiehiä vilisseitä tähtisikermiä vastaan.

– Taistelimme nämä kaikki kolme peliä. Se tässä oli se juttu, jos haluamme voittaa. Pitää pelata yhdessä ja taistella. Katsoo noita nippuja, niin siellä yksi jätkä tienaa enemmän kuin koko meidän joukkue.

Kakko teki historiaa

Leijonien maailmanmestaruuden myötä Kakko teki historiaa. Hän saavutti kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana triplan, johon sisältyy alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden ja miesten maailmanmestaruudet.

Kakko pyyhki tieltään kovan nimen, Edmonton Oilersin supertähden Connor McDavidin. McDavidia pidetään yhtenä maailman parhaista pelaajista. 22-vuotias supertähti on jo voittanut kahdesti urallaan NHL:n pistepörssin.

Kakko oli saavutukseen yltäessään 18 vuotta ja 102 päivää vanha. McDavid oli 19 vuotta ja 130 päivää vanha saavuttaessaan mestaruustriplan.

Kova saunoja

Kakko on IS:n tietojen mukaan myös kova saunomaan ja viihtyi mm. vuodenvaihteen U20-turnauksessa löylyissä liki päivittäin.

Saunotatko poikaa?

– Uskon, että joku sauna on hommattu, mutta mä en varmaan päätä asiasta, vaan vähän joku vanhempi äijä hoitaa, Kakko virnuili.

Osa Leijonien pelaajista vertasi MM-ryhmää seurajoukkueeseen. Joukkueesta kasvoi niin tiivis ja yhtenäinen porukka verrattain lyhyessä ajassa – joskin valtaosa ryhmästä oli kuitenkin koossa noin seitsemän viikkoa.

– Voin samaistua tuohon. Tässä joukkueessa on ollut tosi hienoa. Suurin osa on ollut yhdessä seitsemän viikkoa. Kyllä siinä tarpeeksi näkee noita jätkiä, Kakko hymähti.

– Niin kauan olemme olleet yhdessä, että jo vähän huonoakin juttua alkaa lentämään kopissa.

Palataan vielä siihen kolmeen MM-kultaan, joka on huima saavutus.

– Kaikki ovat olleet hienoja. Hienoa, että olen saanut ottaa kaikki alta pois. Katsotaan vielä, millaiset juhlat saamme aikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?