Ruotsissa hehkutetaan Leijonien MM-sensaatiota – ”Kiitos ihmeestä, isoveli”

Ruotsin iltapäivälehtien mukaan Suomi teki sunnuntaina Bratislavassa jotakin, jota kukaan ei olisi uskonut mahdolliseksi.

27.5.2019 0:22

”Superjymy-yllätys – Suomi ottaa kultaa”, julisti ruotsalaislehti Expressen verkkolehtensä etusivulla välittömästi Suomen voitettua jääkiekon MM-kultaa myöhään sunnuntai-iltana. Lehden mukaan Suomi teki jotakin, jota kukaan ei olisi uskonut mahdolliseksi.

– Tämä on satu. Kuuluu epätodennäköisimpiin asioihin, joita olen kokenut, sanoi lehden mukaan myös Ruotsin yleisradioyhtiön kommentaattori Chris Härenstam Kanadaa vastaan pelatun finaalin tultua päätökseensä.

Lehti hehkutti uutisessaan pelin suurena sankarina Marko ”Mörkö” Anttilaa, joka teki finaaliottelussa kaksi maalia. Expressen kuvaili, kuinka peliä paikan päällä Bratislavassa seurannut suomalaisyleisö lauloi ”Mörköä” sekä muistutti nimen tarkoittavan Ruotsissakin tuttua Muumien hahmoa Mårrania.

Lehden jääkiekkotoimittaja Tomas Petterson yltyi omassa kommentissaan kutsumaan Suomea jopa ”isoveljeksi”. Hän kiitti kirjoituksessaan Suomea selvällä suomenkielellä siitä, että se näytti, kuinka jääkiekko on edelleen laji, jossa kaikkea ei määritellä NHL-meriiteillä, miljoonasopimuksilla tai tähtistatuksella.

– MM-historiassa ei ole koskaan nähty mitään vastaavaa. Kiitos ihmeestä, isoveli, Petterson kirjoitti.

”Rakastan tätä Suomea”

”Tuomitut – nyt maailman parhaat”, hehkutti puolestaan toinen ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet omalla etusivullaan. Myös Aftonbladetin mukaan kyseessä on voitto, jota kukaan – kenties itse joukkuetta lukuun ottamatta – ei osannut odottaa.

– Kun Suomen Leijonat tulivat Slovakiaan 18(!) ensikertalaisen kanssa, heidät leimattiin ”yhdeksi kaikkien aikojen huonoimmista MM-joukkueista”. Nyt he ovat maailmanmestareita, Aftonbladet kirjoittaa uutisessaan.

Lehti arvelee kaikkien pelaajien ja joukkueenjohtajien nousevan ”tietenkin” sankareiksi Suomessa.

– Mutta 33-vuotias lempääläläinen nousee varmasti hieman ylemmäs. Nimittäin Marko Anttila.

Ruotsalaiset entiset NHL-tähdet Mikael Renberg ja Staffan Kronwall yltyivät niin ikään vuolaisiin kehuihin Suomen voittoa kommentoidessaan.

– Fantastista, mikä joukkue! Renberg ylisti.

– Rakastan tätä Suomea. En ole koskaan tuntenut itseäni niin suomalaiseksi kuin nyt, Kronwall puolestaan lausahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?