”Kulta-Curre” Lindström valmensi Marko Anttilaa Ilveksessä – kertoo nyt, millainen nuori ”Mörkö” oli pelaajana ja ihmisenä - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

”Kulta-Curre” Lindström valmensi Marko Anttilaa Ilveksessä – kertoo nyt, millainen nuori ”Mörkö” oli pelaajana ja ihmisenä

Leijonien vuoden 1995 kultavalmentaja Curt Lindström on pitkällä urallaan luotsannut myös Marko Anttilaa.

26.5.2019 20:00

Ruotsalainen Curt Lindström valmensi Tampereen Ilvestä vuosina 2004–2005. Tuolloin hänellä oli miehistössään mukana nuori, pitkänhuiskea hyökkääjä, joka pelasi ensimmäistä SM-liigakauttaan 19-vuotiaana tulokkaana.

  • Yllä olevalla videolla MM-Videotuomarien ennakko finaaliin.

Nyt Anttila, 33, on Leijonien kapteeni Slovakian MM-turnauksessa. Tärkeät maalit sekä Ruotsia että Venäjää vastaan ovat tehneet ”Mörkö-Markosta” kansallissankarin.

Lindström, 78, muistaa Anttilan hyvin.

– Hän pelasi kolmosketjussa eikä tehnyt koskaan maaleja, mutta hän oli pirun hyvä jätkä. Anttila oli rauhallinen ja hiljainen pelaaja, joka ei koskaan sanonut sanaakaan pukukopissa, mitä nyt saattoi ehkä joskus puhua vierustoverilleen. Hän oli kuitenkin mukavaa juttuseuraa ja uskomattoman lojaali pelaaja, Lindström sanoi ruotsalaislehti Aftonbladetille.

– Katsokaapa Anttilaa nyt. Hän on kuin panssarivaunu. Mielestäni kapteenin tulee johtaa joukkuettaan edestä ja sen on Anttila tehnyt. Hän ei ollut osunut kertaakaan ennen puolivälieriä ja nyt hän on tehnyt koko turnauksen kaksi tärkeintä maalia. Hän taistelee kiekosta joka vaihdossa.

Curt Lindström valmensi Ilvestä 2004–2005.­

Curt Lindström kertoi Aftonbladetille, että on ollut todella vakuuttunut Suomen joukkueen suorituksesta MM-kisoissa. Välierävoitto Venäjästä oli kova suoritus.

– Venäjällä oli kasassa kova joukkue, mutta se ei riittänyt. Suomi paiski valtavasti töitä jäällä, kaikki pelaajat auttoivat toisiaan. Teknisesti he eivät ole muita huonompia. Syötöt napsuvat lapaan, Lindström sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?