Leijonien Eetu Luostarisen, 20, MM-turnaus päättyi katkeraan takaiskuun – kertoo, millä altavastaaja Suomi nousi MM-finaaliin - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien Eetu Luostarisen, 20, MM-turnaus päättyi katkeraan takaiskuun – kertoo, millä altavastaaja Suomi nousi MM-finaaliin

Kesken MM-kisojen loukkaantunut Eetu Luostarinen on seurannut kotisohvalta tiiviisti Leijonien loisto-otteita.

Keskushyökkääjä Eetu Luostarisen loukkaantuminen oli Suomelle paha takaisku.­

26.5.2019 17:32

KalPan keskushyökkääjän Eetu Luostarisen, 20, alkutaival jääkiekon MM-kisoissa oli yhtä vakuuttava kuin Leijonien otteet sensaatiomaisesti menneessä turnauksessa.

Luostarinen pelasi alkusarjan peleissä rohkeasti ja monipuolisesti, mutta loukkasi polveaan kontaktitilanteessa ottelussa Britanniaa vastaan. Vamma oli niin paha, että sentterin kisat jäivät siihen.

Takaisku oli karu Slovakiasta jo kotiinsa Kuopioon palanneelle Luostariselle sekä koko muulle leijonaryhmälle.

– Harmittaa paljon, etten päässyt jatkamaan turnausta. Ne olivat itsellenikin ensimmäiset MM-kisat, joten totta kai olisin halunnut olla joukkueessa loppuun saakka, Luostarinen kertoi sunnuntaina puhelimitse Ilta-Sanomille.

Hyökkääjä saa kuulla lähipäivinä, pitääkö loukkaantunut polvi leikata. Alustava ennustus on, että jäälle on seuraavan kerran menemistä 6–8 viikon päästä.

Lohtua toipumispäiviin ovat tuoneet Leijonien loistoesitykset MM-jäillä. Kokematon joukkue on raivannut tiensä vastoin kaikkien odotuksia loppuotteluun Kanadaa vastaan.

Luostarinen seurasi finaalipaikan tuonutta välierää NHL-tähtiä vilisevää Venäjää vastaan tiiviisti kotisohvalta. Tunteet jylläsivät, kun Suomi vei 1–0-voiton.

– Fiilis oli huikea, vaikken pystynytkään auttamaan joukkuetta muuten kuin katsomalla matsia sohvalta. Se oli äijiltä aivan mahtava peli.

Pelaaja ei epäröi, kun häneltä kysyy salaisuutta Suomen MM-ihmeen taustalla.

– Joukkueelta ei odotettu hirveästi, mutta kaikilla on todella kova halu näyttää, mihin pystyvät pelaajina. Kaikki pystyvät haastamaan kovimpia tähtiä NHL:stä ja muualta. Se ja joukkuehenki ovat olleet ratkaisevia juttuja. Saimme alusta asti kokoon oikean ryhmän, mikä on auttanut paljon.

Eetu Luostarinen toivoo, että Suomen riemu jatkuu myös sunnuntai-illan finaalissa.­

Joukkuehenkeä hiottiin MM-kisoihin valmistavalla pitkällä leirityksellä.

– Samoja jätkiä pyöri pitkään kuvioissa. Kaikki ovat saaneet olla omia itsejään, mikä on helpottanut valmistautumista paljon. Pelaajat ovat ottaneet toisensa hyvin vastaan. Kaikki ovat hyviä äijiä, joten menestys on tullut varmaan sitä kautta.

– Valmennukselta on tullut totta kai vähän kaikennäköistä oppia, mutta pelaajat ovat luoneet joukkuehengen keskenään.

Sunnuntai-illan finaalista lajin emämaata Kanadaa vastaan Luostarinen odottaa samanlaista jännitysnäytelmää kuin pudotuspeleissä on tähän saakka nähty.

– Kanadalla on paljon taitavia ja luisteluvoimaisia äijiä. Joukkue on parantanut peliään loppua kohti. Tiedossa on todennäköisesti taas yhden maalin peli. Kovaa vääntöä ja nopeaa kiekkoa. Sanoisin, että voiton vie se, joka haluaa sitä enemmän.

  • Alla olevalla videolla IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Ismo Lehkonen perkaavat asetelmia ennen sunnuntai-illan MM-finaalia. Suomi ja Kanada kohtaavat loppuottelussa kello 21.15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?