Huomasitko tätä? Edes jäällä ollut Leijonien pelaaja ei tajunnut, mitä Kevin Lankiselle kävi Venäjä-ottelun loppuhetkillä

Julkaistu:

mm-kiekko
Juhani Tyrväinen ja kumppanit taistelivat Leijonille upean voiton Venäjästä. Viimeisenä lukkona toimi Kevin Lankinen.
Suomen maalivahti Kevin Lankinen pelasi elämänsä ottelun, kun hän nollasi MM-välierässä Venäjän supertähdet.

Leijonat eteni MM-loppuotteluun 1–0-voitolla. Tasaisen ottelun loppuhetket olivat takaa-ajaja Venäjän vyörytystä.

Monilta jäi huomaamatta, että Lankinen menetti mailansa noin puoli minuuttia ennen loppusummeria ja taisteli maalillaan niin, että maila pyöri hänen luistimissaan. Vasta sosiaalisessa mediassa liikkunut video sai monet havahtumaan.

Näin kävi myös Leijonien keskushyökkääjälle Juhani Tyrväiselle, joka oli loppuhetket jäällä.

– Sama homma. Ei ollut mitään tietoa. Katsoin sen pätkän, 30 sekkaa... ”Keke” oli aika peliasennossa niin sanotusti. Kun summeri soi, hän kyyristyi polvilleen. Ajattelin, että oli niin tunteissa, mutta olikin niin hapoilla. Hieno vaihto Kekeltäkin, Tyrväinen kehui IS:lle.

Tyrväisen ja muun leijonaviisikon viimeinen vaihto venyi pitkäksi. Venäjä haki tasoitusta kuudella pelaajalla, ja vaikka Tyrväinen otti isoja aloitusvoittoja NHL:n supertähtiä vastaan, Venäjä oli pitkään kiekossa Suomen puolustusalueella.

– Olimme jäällä sen puolisentoista minuuttia. Aika kova paine oli siinä. Pelasimme hyvin viisikkona, ja kaikilla oli selkeästi oma paikka puolustuksessa. Ei voi muuta sanoa, kuin että oli aika huikea taistelu. Aika taitavia pelaajia oli yrittämässä maalintekoa. Tunteella ja sydämellä mentiin, Tyrväinen kertasi finaalipäivänä.

Ja Tyrväinen kairasi voitot uransa tähän mennessä isoimmista aloituksista.

– Kyllä, kyllä. (Jevgeni) Malkin ja (Jevgeni) Kuznetsov olivat siinä. Vähän eri kaliiberin äijiä, mutta sain voitettua molemmilta aloitukset.Marko Anttila iski Suomen voittomaaliksi jääneen johto-osuman ajassa 50.18. Kuten tyypillistä, tappiolla ollut joukkue eli Venäjä oli sen jälkeen niskan päällä. Suomi pystyi kuitenkin ajoittain pysymään kiekossa ja saamaan kiekon Venäjän päätyyn muun muassa Tyrväisen voimin.

– Se on aika tärkeää. Jos olisimme vetäneet klassisen bussin, olisi voinut käydä aika huonosti. Ei voi vetää liinoja kiinni, vaan pitää pelata. Pelasimme rohkeasti, vaikka tiesimme, että piti puolustaa enemmän.

Tyrväinen ei pelannut turnauksen avausottelussa Kanadaa vastaan. Sen jälkeen hän on pelannut kaikki Leijonien pelit.

– Kunhan suoritamme samalla lailla kuin tähän mennessä ja pelaamme kuten tähän mennessä, tulee varmasti hyvä tulos.

Tämä haastattelu tehtiin vähän puolen päivän jälkeen, kun Leijonat oli ollut jäähallilla jumppaamassa, potkimassa palloa ja mitä kukin halusi tehdä.

Tyrväinen suunnitteli rentoutuvansa ja ottavansa päiväunet. Mutta saako tällaisena päivänä unta?

– Toivotaan ainakin. Se on fakta, että perhosia on jo vähän vastassa ja ajatukset jo tulevassa. Yritän silti vielä rentoutua ja ottaa ajatuksia pois illasta.

Illan tuloksesta viis, mistä tämä joukkue pitäisi muistaa ja mistä sen itse muistat?

– Ehkä tämä on hyvä osoitus joukkueurheilun hienoudesta. Ei se mitä selässä lukee, vaan mitä etupuolella on ja kelle me pelaamme. Olemme pelanneet hienosti joukkueena, ihan sama kuka on ollut vastassa. Pitää olla ylpeä siitä. Emme ole nöyristelleet ketään vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt