Mörkö-Marko Anttilalle luvassa iso palkinto Lempäälän kunnalta – ehdotettu jopa omaa katua, patsasta ja rantatonttia

Julkaistu:

Lempäälä on jo päättänyt palkita jääkiekon MM-maajoukkueiden kapteenit.
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen menestys on villinnyt viikonloppuna koko Suomen.

Erityisen innoissaan on Lempäälän kunta, jolla on jopa kaksinkertainen aihe ylpeyteen.

Sekä miesten maajoukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila, että naisten maajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski ovat kotoisin kunnasta.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoo Ilta-Sanomille, että kunnalla on olemassa jo valmis ohjeistus siitä, että menestyneitä urheilijoita tulee muistaa.

Hän on itsekin katsonut kaikki Suomen maajoukkueen pelit yhtä lukuun ottamatta. Jääkiekko on tuttu laji, sillä Rämön kummipoika Jesse Moilanen pelaa A-junioreissa ja on itsekin maailmanmestari.

– Olemme päättäneet jo tässä vaiheessa palkita isommin kummankin kapteenin. Emme ole vielä päättäneet, miten palkitsemme, mutta olemme kuunnelleet kuntalaisten toiveita. Kunnanhallituksella on myös omaa keskustelua aiheesta, Rämö kertoo.

Kunta tarkkailee kuntalaisten toiveita muun muassa sosiaalisessa mediassa. Lempäälän Facebook-ryhmässä on ehdotettu muun muassa Mörön patsasta liikenneympyrään, omaa katua, kuntakeskuksen aukion nimeämistä Mörön mukaan ja rantatonttia.

– Kyllähän nämä ovat mahdollisia kaikki. Oman kadunkin nimeäminen on kunnan mahdollista toteuttaa. Ei nämä ole liian isoja toiveita.

– Meillä on ollut tapana laittaa liikenneympyröihin taidetta. Siitä on varmaan tullut idea siihen, että se voisi olla hyvä paikka patsaalle. Kun meillä on jo näitä taideteoksia, voisi siis ajatella, että liikenneympyrään tulisi pysyvä urheilijan patsas.
Voisiko Lempäälän nimen muuttaa Mörköläksi?

Lempäälän kunnan slogan on ”Lempäälä on kunta, joka sanoo kyllä!”

Elinkeinoelämän slogan taas kuuluu ”Lupa tehdä”.

Voisiko näitä sloganeita muuttaa jääkiekkopitäjän brändiin sopivammiksi, tyyliin: ”Lupa tehdä maali!”?

– Kyllä me sanotaan kyllä maaleille ja on lupa tehdä maalejakin ihan elinkeinostrategian mukaisesti. Kuulostaa hyvältä! Mutta virallisten sloganien muuttamisesta päättää kunnanvaltuusto, minä voin esittää muutosta. Toisaalta ne soveltuvat jo nyt jääkiekkohenkisiksi, Rämö pohtii.

Sosiaalisessa mediassa on ehdotettu että Lempäälän nimi muutettaisiin Mörköläksi. Ehdotus on tehty pilke silmäkulmassa, sen ymmärtää myös kunnanjohtaja.

– Se alkaa olla sellainen pyyntö, että sen toteuttamiseen tarvitaan vähän muitakin kuin meitä, että se hyväksyttäisiin nimeksi. Paikkakuntien nimissä on usein alueen historiaan kytkeytyvä tarina. Lempäälässä toki Mörön tarina on vielä alussa, mutta en usko että kunnan nimeä näin helposti pystyisi muuttamaan, Rämö perustelee.

Lempäälässä sijaitsee Ideapark. Voisiko sen muuttaa Mörön sukunimen mukaan Anttilaksi?

Siihen Rämö voi sanoa vielä vähemmän.

– Te voitte soittaa Ideaparkin toimitusjohtajalle Visa Vainiolalle ja kysyä asiaa häneltä. Siihen en uskalla ottaa kantaa, hän sanoo huvittuneena.

Patsas, rantatontti, oma katu... Unohtuiko joku näistä ehdotetuista huomionosoituksista? Miten sinä palkitsisit Leijonien kapteenin Marko Anttilan?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt