Venäjällä haukuttiin Leijonien peli – Jukka Jaloselta tylyt terveiset: ”Aasinlakki päähän”

rac

Julkaistu:

mm-kiekko
Jukka Jalonen vastasi venäläisten valituksiin.
Leijonien MM-välierävoitto on kirvoittanut katkeria kommentteja sekä Venäjän maajoukkueen pelaajilta että maan kiekkomedian toimittajilta.

Puolustaja Mihail Sergatshovin mielestä Suomen voittomaali oli ”joku surkea viritelmä” ja ”puhdasta tuuria”.

– Emme onnistuneet maalinteossa ja päästimme omiin jonkun surkean viritelmän – ihan oikeasti. Mikä maali se muka oli? Se oli puhdasta tuuria, kun kiekko kimposi, Sergatshov valitti Sport Ekspressissä.

– Suomen peliä ei voi ihailla. Se ei ole itse asiassa edes jääkiekkoa, vaan se on keskeytymätöntä työtä, lehden toimittaja Igor Jeronko tylytti jutussaan ja oli sitä mieltä, että tuomarilinja suosi Suomea.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vastasi venäläisten kritiikkiin sunnuntaina.

– Aasinlakki päähän. Jos katsoi eilen tuloksen sijaan peliä, niin jos meillä olisi ollut heidän paineensa päällä ja heillä meidän, niin en tiedä, olisiko tullut samanlaista kommenttia, Jalonen arveli.

– Jos Venäjä olisi voittanut pelin meidän peliä pelaamalla, niin ”olipas loistavaa lätkää.” Me emme antaneet vastustajan pelaajille hirveästi tilaa ja aikaa. Se on jääkiekossa niin kuin tarkoitus, Jalonen huomautti.

Suomi kykeni valtavasta materiaalierosta huolimatta vyöryttämään hyökkäyksiä Venäjän päätyyn ja puolusti viisikkona äärimmäisen uhrautuvasti ja laadukkaasti.

– Eihän se kivaa ole, kun ei saa vetää jalkakikkaa ja pyöritellä vastustajaa niin kuin haluaa. Tässä pelissä pitäisi osata puolustaminen ja hyökkääminen. Jos osaa vain toisen, huonosti käy.

– En usko, että kaikki venäläiset ajattelevat niin. Joka vähänkin ymmärtää jääkiekosta, tietää että eilinen voitto tuli erittäin hyvällä jääkiekkopelillä. Ei tuota joukkuetta (Venäjää) voiteta pelaamalla jotain epäjääkiekkoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt