Venäjältä kuuluu Leijonille jo vilpittömiä kehuja: ”Pelasivat paremmin kuin mikään ylistys riittää kertomaan”

rac

Julkaistu:

mm-kiekko
Katkerien ensireaktioiden jälkeen Venäjän mediasta löytyy jo useita artikkeleita, joissa Leijonien voitokasta kiekkopeliä kehutaan aidosti ja jopa nöyrin sanankääntein.
Suomen 1-0 voitto Venäjästä jääkiekon MM-kisojen välierässä on saanut useat venäläiset kiekkoasiantuntijat tunnustamaan, että tällä kertaa Suomi yksinkertaisesti pelasi paremmin.

Perinteisesti hyvin niukkasanaisena tunnettu legendaarinen venäläisvalmentaja Vjatsheslav Bykov intoutui suorastaan suitsuttamaan Leijonien paremmuutta.

– Suomalaiset pelasivat paremmin kuin mikään ylistys riittää kertomaan. He hyppäsivät päätään korkeammalle, pelasivat erittäin kurinalaisesti ja kärsivällisesti, Bykov sanoi Tass-uutistoimiston mukaan.

– Nuori joukkue, joka oli koottu isänmaansa eteen pelaavista pelaajista, toimi yhtenäisesti, epäitsekkäästi ja teknisesti, eivätkä he ujostelleet luoda hyviä tilanteita, Bykov hehkutti.

Bykov on valmentanut aiemmin Venäjän maajoukkuetta, joten hänen sanansa ovat sen vuoksi erityisen painavia. Hän kritisoikin Ilja Vorobjovin luotsaamaa Venäjän nykyistä maajoukkuetta ankarasti.

– Joukkueemme ei saanut valitettavasti aikaan juuri mitään. Heillä ei riittänyt liike eikä päättäväisyys, Bykov arvosteli.

– Suomalaiset ryhmittyivät nopeasti puolustukseen ja riistivät meiltä kaiken liikkumatilan, jotta olisimme saaneet aikaan mitään kuvioita. Ja kun me laukaisimme, heidän maalivahtinsa oli aina paikalla, Bykov tilitti.
  • Alla olevalla videolla IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Ismo Lehkonen käyvät läpi Suomen sensaatiomaista voittoa Venäjästä.

 


Neuvostoliiton punakoneessa pelannut Vitali Davydov oli myös yksiselitteisesti sitä mieltä, että Leijonat pelasi paremmin.

– Suomalaiset rakensivat pelinsä paljon järkevämmin, erityisesti puolustuksessa. Ja tiukoissa vastahyökkäyksissä he pelasivat omaa peliään, Davydov luonnehti 360-kanavalle.

Davydov ion kolminkertainen olympiavoittaja ja yhdeksänkertainen maailmanmestari, joten myös hänellä on perspektiiviä kommenteilleen. Hänen mukaansa Venäjän pitää keskittyä nyt voittamaan pronssia Tshekki-pelistä, vaikka ”pronssista tulee vain laiha lohtu”.

Sports.ru-sivusto oli puolestaan kerännyt kokoon listan useista eri peleistä, joissa Venäjän jääkiekkomaajoukkue oli ennakko-odotusten vastaisesti hävinnyt Suomelle.

– Me olemme aina aliarvioineet Suomea. Mutta hehän ovat voittaneet meidät reilun kymmenen vuoden aikana usein. Kaikkein ikävin vastustaja meille, Sports.ru kirjoitti.


Lauantainen tappio Bratislavassa oli Sports.run mukaan erityisen ikävä siksi, että se tuli niin suurena takaiskuna. Venäjän joukkue oli pelannut MM-kisoissa sitä ennen loistavasti ja ilman yhtään häviötä, mutta Leijonia vastaan tämä linja ei enää kestänyt.

– Häviössä ei ollut mitään logiikkaa, kun sitä vertaa maajoukkueen aiempiin esityksiin MM-turnauksessa. Meillä oli mahtavan voimakas joukkue, johon Vorobjov oli löytänyt paikan jokaiselle supertähdelle, sivusto kirjoittaa.

– On katkeraa, kun lentää finaalista ulos suomalaisten takia. Heillähän on MM-kisoissa vain ”eurojoukkue”, Sports.ru kirjoittaa viitaten Suomen nuoreen ja melko nimettömään joukkueeseen.

Sports.ru:n mukaan Venäjän pitäisi nyt keskittyä kuitenkin siihen, että he tuovat kisoista kotiin edes pronssimitalin.

– Venäjä voi taistella vielä mitalista, mutta heidän on vaikea karistaa mielestään suomalaisten jättämät ikävät tunteet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt