Ovetshkinin vaimo kritisoi Venäjän kiekkofanien someraivoa – sai haukut itselleen: ”Tajuatteko, Anastasija, oletteko venäläinen...?”

rac

Julkaistu:

mm-kiekko
Aleksandr Ovetshkinin vaimo Anastasija Shubskaja ihmetteli Venäjän kiekkofaneja, joiden ”on pakko kaataa likaa kaikkien päälle” – mutta siitä fanien raivo vain yltyi.
Suomen 1-0 voitto Venäjästä jääkiekon MM-kisojen välierässä otti koville venäläisille kiekkofaneille, jotka ryhtyivät purkamaan mieltään sosiaalisessa mediassa.

– Olen järkyttynyt NHL-”tähtien” pelistä, Sergey Shumikhin -nimimerkki kirjoitti.

– Tämä ei ole peliä, vaan säälittävää parodiaa, nimimerkki Marsel ryöpytti.

Sosiaalisessa mediassa käynnistyivät heti myös vaatimukset Venäjän päävalmentajan Ilja Vorobjovin erottamisesta. Tilalle vaadittiin muun muassa Zinetula Biljaledtinovia.

– Jokin on mennyt rikki Punakoneessa, Rusdialog-sivusto siteerasi fanien ensireaktioita.

Venäjän NHL-tähtiin kuuluvan Aleksandr Ovetshkinin vaimo Anastasija Shubskaja pahoitti mielensä fanien kommenttien lukemisesta, joten hän päätti yrittää hillitä someraivoa Instagram-postauksellaan.

– Suurin ero Venäjän maajoukkueen kannattajien (ei koske kaikkia) ja NHL-joukkueiden kannattajien välillä on, että venäläisten fanien on ehdottomasti kaadettava kaikkien päälle likaa, jos joukkue häviää. NHL-seurojen kannattajat tukevat taas joukkuettaan ja suosikkipelaajiaan kaikissa tilanteissa, Shubskaja kirjoitti.

Shubskajan mielestä venäläiskannattajien olisi oltava ylpeitä maanmiehistään, jotka ovat miljoonien jääkiekkofanien esikuvia ympäri maailman.

– On osattava ottaa tappio vastaan arvokkaasti ja kunnioittaa toisia ihmisiä, Washington Capitalsin hyökkääjän puoliso opasti venäläisfaneja.

Ovetshkinin vaimon hyvä yritys kääntyi nopeasti itseään vastaan. Sport-Expressin mukaan somekommenteissa pääsi ”helvetti irti” Shubskajan postauksen jälkeen.

Esimerkiksi nimimerkki ginecolog.lutovinova kirjoitti näin:

– Meidän maajoukkueemme edustaa maata eikä NHL:ää. Tajuatteko eron, Anastasija! Oletteko venäläinen? Tämä on maalle tragedia. Kuinka voi verrata maajoukkueen kannattajia seurajoukkueiden kannattajiin???

Nimimerkki Zallenar79 piti puolestaan fanien raivoa täysin oikeutettuna.

– Tässä tapauksessa pelaajat ovat ansainneet tällaisen asenteen faneilta. Jos pelaaja kutsutaan maajoukkueeseen, hänen on revittävä persettään ja annettava sataprosenttisesti kaikki maansa ja fanien eteen, hän kirjoittaa.

– Mutta mitä fanit saivat nähdä, ei yhtikäs mitään. Jos ei ole halua pelata maajoukkueen eteen, ei tarvitse tulla. Olen varma, että olisi löytynyt paljon hyödyllisempiä nuoria pelaajia, Zallenar79 jatkaa.

Mamaelenam-nimimerkki on sitä mieltä, että NHL-tähtien kutsuminen maajoukkueeseen saisi loppua tähän.

– Ensimmäisistä minuuteista lähtien oli nähtävissä, että meikäläiset häviävät. Annetaan nuorten pelata, riittää jo NHL-tähtien kutsuminen. Pelatkoon he siellä, missä heiltä onnistuu kaikki paremmin. Toivon, että ottavat edes pronssia. Toivon todella. Sillä meillähän on muka kaikkein vahvin joukkue. Eikös niin??????????

Osa venäläisfaneista koki myös, etteivät NHL:ssä pelaavat venäläiset ole enää aitoja isänmaallisia venäläisiä.

– On hienoa olla patriootti, kun asuu USA:ssa, kirjoittaa esimerkiksi nimimerkki stasya.kupriyanova.

– Karmeaa!!!!! Änhooälläläiset tulivat! Miksi heitä edes kutsutaan mukaan? Muutama pelasi hyvin, mutteivät todellakaan Ovetshkin ja Malkin, n12mikhailova-nimimerkki kirjoittaa.

Ovetshkinin vaimoa syytetään kommenteissa myös kaiken syyn vierittämisestä fanien niskaan.

– Fanien niskaan voi näköjään kaataa kaiken. Mitä, onko kritiikki muka nykyisin kiellettyä? Voi, voi, loukkasimme heitä. Sanoisivat edes kiitokset faneille, jotka tulivat Slovakiaan asti kannattamaan joukkuetta, eivätkä ryhtyisi jakamaan kannattajia oikeisiin ja vääriin, nimimerkki aleksandra_vspychka kirjoittaa.

Nimimerkki alexim kehottaa puolestaan sarkastiseen sävyyn venäläisiä kiekkoilijoita pelaamaan kuten presidentti Vladimir Putin.

– Venäläisten kiekkoilijoiden pitää ottaa mallia Putinista, hänhän tekee yhdessä pelissä 8–10 maalia ja heittäytyy peliin 146-prosenttisesti...

Shubskaja poisti Instagram-kuvansa klo 15.35.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt