Tämä kaikki sinun täytyy tietää jääkiekon MM-finaalista – kellonajat, Mertaranta, peliasut, kiekkohistoria...

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Suomi ja Kanada pelaavat sunnuntaina jääkiekon maailmanmestaruudesta. Tässä keskeiset faktat kotikatsomoihin.

Milloin peli alkaa?

Kiekko putoaa Bratislavassa jäähän kello 21.15 Suomen aikaa. Aiemmin päivällä pelataan MM-pronssiottelu, jossa kohtaavat Venäjä ja Tshekki. Tuo ottelu alkaa kello 16.45.

Mistä finaali näkyy?

Suomessa ottelun televisioivat ilmaiskanava MTV3 ja maksullinen C More, joka näyttää pelin myös netissä. Finaalin ennakkolähetys alkaa MTV3:lla kello 20.15 ja C Morella jo varttia aikaisemmin.
  • Video: jutun pääkuvana olevalla videolla videotuomarit Vesa Rantanen ja Ismo Lehkonen ennakoivat sunnuntain MM-finaalia Suomi–Kanada.

Selostaako Mertaranta?

Selostaa. Suomen aiemmat maailmanmestaruudet selostanut Antero Mertaranta on äänessä sunnuntaina sekä ilmaiskanavalla että C Moren puolella. Ruotsiksi ottelun selostaa MTV3:lla Niclas Lönnqvist. Kisastudiota isännöi Teemu Niikko ja asiantuntijoina ovat Ville Nieminen sekä Karri Kivi.

Mitä jos en näe peliä?

Ilta-Sanomat seuraa ottelua hetki hetkeltä verkkosivuillaan. Radiossa peli kuuluu Novalta, jossa äänessä ovat äänessä J-P Jalo ja V-P Kautonen.

Pelaako Suomi sinisissä vai valkoisissa?

Valkoisissa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto tiedotti välierien jälkeen, että Kanada pelaa punaisissa ja Suomi valkoisissa. Vuonna 1995 Suomi voitti ensimmäisen MM-tittelinsä valkoisissa pelipaidoissa. 2011 Bratislavassa kultaa tuli siniset paidat päällä.

Mitä muistoja Leijonilla on Kanadasta?

Huonoja. Suomi ei ole koskaan voittanut Kanadaa MM-finaalissa, vaikka takana on jo kolme yritystä. Lähimmäksi Leijonat pääsi Milanossa 1994, jolloin tappio tuli vasta rankkarikisan jälkeen. Moskovassa 2007 Kanada voitti 4–2 ja Moskovassa 2016 Kanada juhli kultaa maalein 2–0.

Entäs miten näissä kisoissa kävi?

Leijonien tuorein Kanada-muisto on positiivinen. Maat kohtasivat käynnissä olevien MM-kisojen alkusarjan avausottelussa ja Suomi voitti pelin 3–1. Kaapo Kakko teki Suomen maaleista kaksi ja Arttu Ilomäki osui kerran.

Jospa alkusarjan tulos toimisi ennusmerkkinä...

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt