Leijonat saa ison kilpailuedun finaaliin, asiantuntija huomautti MM-ohjelman yksityiskohdasta – ”Valtava merkitys”

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
MM-kisojen ohjelma toi Leijonille ison kilpailuedun sunnuntain finaaliin.
Suomen MM-välierä Venäjää vastaan alkoi Bratislavassa kello 15.15 paikallista aikaa lauantaina.

Suomen finaalivastustajan Kanadan välierä Tshekkiä vastaan käynnistyi neljä tuntia myöhemmin ja päättyi vasta puoli kymmenen aikaan illalla.

Tämä tarkoittaa, että Leijonat sai neljä tuntia enemmän palautumisaikaa. Neljä tuntia ei välttämättä kuulosta paljolta, mutta käytännössä ero on palautumisen kannalta merkittävä.

Erityisen hyvä asia Leijonille on, että heidän oma ottelunsa päättyi jo alkuillasta, kun taas Kanadan pelaajat joutuivat huhkimaan kaukalossa vielä myöhään.

– Ensinnäkin yöuni siirtyy ihan älyttömästi. Kanadan pelaajat pääsivät nukkumaan varmaan ainakin kolme tuntia myöhemmin kuin Leijonat, Telian ja Ilta-Sanomien kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen sanoo.
  • Video: jutun pääkuvana olevalla videolla videotuomarit Vesa Rantanen ja Ismo Lehkonen ennakoivat sunnuntain MM-finaalia Suomi–Kanada.
Alkuillasta päättynyt välierä mahdollisti sen, että Leijonat pystyi tekemään huolellista työtä palautumisen eteen heti pelin jälkeen.

– Sä saat paskat pois sun kropasta, saat kylmähoidot ja kaikki huoltavat jutut, jotka tarvitaan, että saat kroppasi viritettyä mahdollisimman hyvin ja huolella finaalimatsiin. Sillä on ihan oikeasti valtava merkitys, Lehkonen sanoo.
Kanadan pelaajien aika lauantai-iltana oli huomattavasti enemmän kortilla, ja palautuminen siirtyi lähemmäs keskiyön ja aamun tunteja.

– Iltapeli syö joukkueen patterista varmasti jotain pois.

Lehkonen muistuttaa, että pelaajien työ ei pääty loppusummeriin.

– Kaikki mediahässäkkä, mikä MM-kisoissa on, vie noin 45 minuuttia. Pelaajat pääsevät vasta sen jälkeen tekemään loppuverryttelyt. Ne vievät noin tunnin ja vartin. Siinä syödään varmasti jo jotain palauttavia ruokia.

– Sitten kun pelaajat pääsevät hotellille, he syövät vielä laadukkaan aterian.
Kuljetuksiin ja ruokailuihin kuluu aikaa.

– Ottelun päättymisestä menee varmaan neljästä viiteen tuntia siihen, että pelaaja pääsee rauhoittumaan huoneeseensa. Sitten kestää vielä pari tuntia, että pelaaja pystyy nukahtamaan.

Eli lauantaina Leijonien pelaajat olivat unessa noin keskiyön aikaan. Kanadan pelaajien nukahtaminen venyi aamuyön tunneille.

– Neljällä tunnilla on tässä ihan oikeasti iso merkitys, Lehkonen sanoo.

Jääkiekon MM-finaali alkaa sunnuntaina kello 21.15 Suomen aikaa. Bratislavassa kello on tuolloin 20.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt