Kanadalaisilta asiantuntijoilta ylistystä Leijonille – entinen NHL-maalitykki nosti esiin merkittävän erityispiirteen

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Suomi saa osakseen suitsutusta kanadalaisasiantuntijoilta.
Jääkiekon maailmanmestaruus ratkaistaan tänään illalla Kanadan ja Suomen kesken.

Leijonat raivasi tiensä kultakamppailuun, kun se kellisti Venäjän lauantaina huikean välierätrillerin jälkeen lukemin 1–0. Kanada löylytti puolestaan Tshekin 5–1.
  • Video: Jutun pääkuvana olevalla videolla videotuomarit Vesa Rantanen ja Ismo Lehkonen ennakoivat sunnuntain MM-finaalia Suomi–Kanada.
Kanadalaismedia antoi kiitosta suomalaisleijonien huikealle suoritukselle. Televisiokanava TSN:n tähtitoimittajan Darren Dregerin mukaan Suomi löi Venäjän ”kirurgisella tarkkuudella”.

– Suomalaiset ovat tosissaan, Dreger hehkuttaa Twitterissä.Entinen kanadalainen NHL-maalitykki, TSN-kanavan nykyinen asiantuntija Ray Ferraro tuo esille puolestaan Suomen sisukkuuden.

– He pelaavat sydämellä, ilman egoa. Jokaisella on rooli ja näyttää siltä, että he pystyvät pelaamaan siten, mitä heiltä pyydetään, Ferraro kirjoittaa.
– Uskomaton peli. Suomalaiset olivat täydellisiä tänään, Ferraro suitsutti pelin jälkeen.
TSN:n selostaja Gord Miller nosti esiin myös sen kylmän faktan, että Suomi pärjää ilman kirkkaimpia NHL-tähtiäänkin. Miller kirjoittaa, että Venäjän MM-pelaajat tehtailivat tällä NHL-kaudella peräti 212 maalia.

– Suomalaiset ei yhtään. Heidän kaksi NHL-pelaajaansa, Henri Jokiharju ja Juho Lammikko, eivät tehneet maaliakaan tällä kaudella, Miller muistutti Twitterissä.
Kanadalainen CBC-kanava huomautti, että Suomi on ainut joukkue, joka on pystynyt lyömään vaahterapaidat tässä MM-turnauksessa. Tuo tapahtui turnauksen avausottelussa, joka päättyi Leijonien 3–1 voittoon. Ottelun tähti oli tuolloin 18-vuotias superlupaus Kaako Kakko, joka paukutti pari häkkiä.

Suomi ei kuitenkaan pelota Kanadan ykkösmolaria Matt Murrayta, joka hilasi kroppansa peräti 40 kertaa kumilaatan eteen Tshekkiä vastaan.

– Mielestäni voimme lyödä kenet tahansa tässä turnauksessa. Vain sillä on väliä, pelaammeko hyvin vai huonosti. Meidän on tehtävä parhaamme voittaaksemme (Suomen), mutta olen luottavainen joukkueeseen, joka meillä on, Murray sanoi CBC:lle voittoisan Tshekki-pelin jälkeen.

Myös Kanadan päävalmentaja Alain Vigneault puhkuu itseluottamusta. Hänen mukaansa joukkueen pitää onnistua hyökkäys- ja puolustuspelaamisessa, mikäli Kanada haluaa viedä kullan.

– Meille on annettu mahdollisuus pelata kullasta ja me tarvitsemme koko joukkueen täyttä voimaa molemmissa osissa, hyökkäyksellisesti ja puolustuksellisesti, Vigneault kertoi TSN:n mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt