Juhani Tyrväiseltä terävä huomio Venäjän supertähdistä – tämä asia teki eron Leijonien ja NHL-miljonäärien välillä

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen on ollut Slovakian MM-turnauksessa Suomen monikäyttöisimpiä pelaajia.
Kun Leijonat oli Venäjä-välierän loppuminuuteilla omalla alueellaan hädässä, totta kai valmennusjohto turvautui Juhani Tyrväiseen, joka raatoi puolustuksen apuna itseään säästämättä.

MM-välierän lopun fyysinen ja henkinen rasitus heijastui Tyrväisen huojentuneilta kasvoilta vielä tovin ottelun jälkeen. Venäjä otti pari minuuttia ennen loppua maalivahtinsa Andrei Vasilevskin pois jäältä ja yritti tasoitusosumaa väellä ja voimallakin.

– Tuntui hirveä paine, kun vastustajalla oli taitavia äijiä kiekon kanssa. Meidän kentällinen oli aika hapoilla pienessä viisikossa. Yritin vain pelata omaa paikkaani siinä, Tyrväinen puhalteli.

– Mieletön taistelu meidän viisikolta, ja ”Keke” (Kevin Lankinen) maalissa, Tyrväinen kehui Lankista ja muistutti tämän nollanneen MM-välierässä itsensä tähtisikermä Venäjän.

”Ei pidä antaa tunteen viedä”

Välierän ruotsalais-tshekkiläinen päätuomaripari Tobias BjörkMartin Frano kunnioitti NHL- ja KHL-tähtiä vilissyttä Venäjää ja jätti joukkueelle muutaman jäähyn puhaltamatta. Tyrväinen ja muut suomalaiset yrittivät olla tuomariratkaisuista välittämättä.

– Ei pidä antaa tunteen viedä, koska eivät tuomarit koskaan tule tuomioitaan muuttamaan, hän neuvoi.
Suomen joukkueesta näkyi alusta alkaen itseluottamus, jota Leijonat ovat kasvattaneet huhtikuun alusta ensimmäiseltä MM-leiriltä lähtien.

– Aika itsevarma olo oli jäällä. Pystyimme puolustamaan maailman huippuja vastaan ihan hyvin ja toimittamaan kiekkoa maalille ja luomaan tekopaikkoja.


Venäjän monimiljonäärimiehistö ei pystynyt välttämään turhautumista.

– Välillä tuntui, että supertähdet luistelivat löysästi ja odottelivat, että kiekko tulee lapaan. Meidän joukkueessa oli tosi monta ensikertalaista, jotka halusivat näyttää. Siinä oli ero, että me olimme valppaina, Tyrväinen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt