Marko Anttila nousi liki tuntemattomuudesta kansan lemmikiksi – Leijonien sankarikapteeni kommentoi suosiotaan tunteikkaasti - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Marko Anttila nousi liki tuntemattomuudesta kansan lemmikiksi – Leijonien sankarikapteeni kommentoi suosiotaan tunteikkaasti

Marko Anttila on noussut Suomen sankariksi Slovakian MM-kisoissa.

25.5.2019 20:14

MM-joukkueen kapteeni Marko Anttila on noussut suursuosioon fanien keskuudessa Suomessa ja paikan päällä Slovakiassa.

– Aika rauhassa olen itse yrittänyt olla. Meidän muut jätkät sitä tuovat esille pukukopissamme, joten ei siltä voi oikein välttyäkään, MM-välierässä voittomaalin iskenyt Anttila kommentoi hieman hämillään.

Suurelle yleisölle Anttila oli ennen Slovakian-kisoja melko tuntematon suuruus.

Miltä kansansuosio nyt tuntuu?

– No ei voi sanoa, että se pahalta tuntuisi. Kyllä se lämmittää mieltä. Olen aina rakastanut sitä, että kansa tykkää tästä lajistamme. Totta kai onnistujia on silloin tällöin ja nimiä mainitaan, mutta minä nostaisin meidän koko joukkueen huollosta lähtien esiin, Anttila vastasi nöyrästi.

Anttila ei ole fanien suosikki syyttä. Hän on tehnyt kaksi todella tärkeää maalia. Ensin tasoitusmaalin puolivälierässä Ruotsia vastaan ja sitten voittomaalin välierässä Venäjää vastaan. Lisäksi hän on viimeisen päälle joukkuepelaaja ja supliikkimiehiä.

Anttila antaa kasvot Leijonien työteliäälle ja hyvällä pelihuumorilla kiekkoilevalle joukkueelle.

Hän ei ollut onnistunut maalinteossa Slovakian MM-turnauksessa ennen pudotuspelejä.

– Kyllä se oli ihan taidonpuutetta, ettei alussa onnistunut. Nyt on sattunut menemään, hyvä näin, Anttila lohkaisi.

Marko Anttila upotti Venäjän.­

Oletko säästellyt maaleja vain tärkeille hetkille?

– Olisihan sitä voinut aikaisemminkin tehdä. Tuo riitti nyt, mutta kyllä se syy meidän voittoon oli Kevin Lankisen loistava maalivahtipeli.

Anttilan tuuletus ajassa 50.18 syntyneeseen maaliin oli railakas. Hän kuitenkin totesi, ettei ollut vielä tuolloin varma voitosta.

– Vähän liian aikaisin tein sen maalin, Anttila vitsaili.

– Mutta olipahan jännät loppuminuutit. Mutta me pistimme kroppaa likoon luita myöden, blokkasimme laukauksia ja kaikkea.

Leijonat kohtaa MM-finaalissa joko Kanadan tai Tshekin. MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.15. Leijonien vastustaja selviää tänään kello 20.15 alkavassa välieräottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?