Jukka Jalonen kritisoi ensin tuomareita, mutta painoi yhden kysymyksen kohdalla jarrun pohjaan: ”Parempi pitää turpa kiinni”

Julkaistu:

MM-kisat
Jukka Jalonen kommentoi välierän omituista tuomaritoimintaa
Suomi nujersi lauantaina MM-välierässä upeasti Venäjän tähtisikermän. Venäjän superjoukkueen lisäksi Suomella oli vastassaan myös välierän kehno tuomaritoiminta.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyyni voitokkaan ottelun jälkeen mutta kritisoi silti kysyttäessä tuomareita, eli Ruotsin Tobias Björkiä ja Tshekin Martin Franoa.

Suomen kannalta kiistanalaisia tilanteita riitti. Esimerkiksi Juhani Tyrväiseen kohdistunut kampitus hämmästytti suomalaisleirissä.

– Olihan siellä erikoisia tulkintoja, esimerkiksi tuo Tyrväisen kamppi. Maailmassa oli varmaankin kaksi silmäparia, jotka eivät nähneet sitä. Kaikki sen näki, mutta ei vaan mennyt pilli suuhun. Ikäviä tilanteita, mutta niitä emme voi kontrolloida. Pitää vain yrittää sietää, Jalonen sanoi.

Jalosesta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, mitä mieltä hän on siitä, että välierässä jakoivat oikeutta Venäjä-vetoisesta KHL-liigasta tutut tuomarit.

– En usko, että sillä on vaikutusta. He eivät ole kuitenkaan venäläisiä. Lähtökohtaisesti homman pitäisi olla ihan ok. En tiedä sitten...no en mä sano mitään. Parempi kun pidän turvan kiinni, Jalonen totesi.

Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjovilta kysyttiin myös tuomaritoiminnasta. Hän ilmoitti, ettei hän kommentoi lainkaan asiaa.

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.15 alkaen. Siinä Suomi saa vastaansa joko Kanadan tai Tshekin, jotka pelaavat välieränsä tänä iltana kello 20.15 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt