Aleksandr Ovetshkin rusikoi rajusti Leijonien Oliwer Kaskea, tuomareilta käsittämätön ratkaisu – ”Yritti katkaista minun selkäni”

Julkaistu:

mm-kiekko
Leijonien puolustaja Oliwer Kaski oli epäuskoisen onnellinen välierävoiton jälkeen.
Leijonat otti lauantai-iltana Bratislavassa yhden kaikkien aikojen voitoistaan.

Ruotsin miljoonamiesten perään Suomi pudotti Venäjän supertähdet 1–0-voitolla ottelussa, joka oli maalimäärään nähden erittäin viihdyttävä.

Ikävän sivumaun jätti tuomaritoiminta, joka vaikutti hellivän nimekkäämpää joukkuetta.

Puolustaja Oliwer Kaski sai kaksi rangaistusta, jotka molemmat hyvin heppoisia. Ensimmäinen tuli avauserässä. Venäjän tähti Aleksandr Ovetshkin rusikoi Kaskea rajuilla poikittaisilla mailoilla, mutta kaikkien yllätykseksi molemmat lähtivät jäähylle kulmatilanteen jälkeen.

Kaski oli jäähyaitiossa epäuskoisen näköinen ja pyöritteli päätään naurahtaen myös pelin jälkeen.

– Heh, vähän olin ihmeissään. Yritti katkaista minun selkäni, ja lähdin sitten mukaan jäähylle. Ei se toinenkaan oikein.., Kaski sanoi lopettaen lauseen kesken ja jatkaen:

– Ei ole ikinä kuumottanut niin paljoa kuin silloin jäähyaitiossa. Peliä oli kymmenen minuuttia jäljellä. Hieno tappo jätkiltä, Kaski kiitteli alivoimamiehistöä.
Kasken jälkimmäiseen rangaistukseen johtanut tilanne yllä.

Vaikka tuomarien pilli on sekä Ruotsi- että Venäjä-ottelussa näyttänyt laulavan NHL-tähtien määräysten mukaan, Suomen pelaajat ovat ottaneet hyvin vähäsanaisesti kantaa tuomareihin.

– Emme ole keskittyneet liikaa tuomareihin, Kaski sanoi ja painotti sen olevan tärkeää joukkueen kannalta.

Ottelun loppuhetket olivat jännittävät, kun Venäjä haki tasoitusmaalia ja pyöritti peliä kuudella pelaajalla.

– Ei ole varmaan ikinä jännittänyt niin paljoa pelissä. Ojamäki heittäytyi kiekon eteen ja sukelteli siellä, Hakanpäältä iso blokki, Lankinen hoiti loput... Ihan uskomatonta, Kaski puhalteli.

Sunnuntaina Suomi pelaa MM-kullasta.

– Ei pysty vielä oikein käsittelemään koko asiaa. Pikkupojan unelma. Pikkuhiljaa sen tajuaa.

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.15 alkaen. Siinä Suomi saa vastaansa joko Kanadan tai Tshekin, jotka pelaavat välieränsä tänä iltana kello 20.15 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt