Kommentti: Leijonilta taas uskomaton näytös! Kaikkien aikojen sensaatio on finaalia vaille valmis

Julkaistu:

Kommentti
Suomi porskuttaa supervastustajista ja huonoista tuomareista piittaamatta kohti MM-kultaa, kirjoittaa Tuomas Arkimies Bratislavasta.
Käsiä ulos. Kuka uskoi ennen MM-turnauksen alkua, että Leijonat pelaa loppuottelussa? Uskallan väittää, ettei kovin moni.

Mutta Suomi ylittää itsensä MM-jäillä kerta toisensa jälkeen. Vastaan on tullut tähtisikermiä ja huonoja tuomareita – kuten Venäjä-ottelussa – mutta Suomi se vain porskuttaa.

Ennen MM-turnausta päävalmentaja Jukka Jalonen sai kyllästymiseen asti vastailla siihen, ettei miksi Suomi saa nimekkäämpää joukkuetta MM-kaukaloihin. Mopolla moottoritielle, sanottiin Leijonista.

Vielä välierän aattonakin venäläistoimittajat tivasivat Jaloselta, miksi Suomella ei ole sitä tai tätä pelaajaa mukana. Jalosen vastaus oli viiltävä: Emme tarvitse heitä.

Suomalaismediassa mainittu keskustelu oli jo kaluttu ajat sitten loppuun. Jalonen ja tämänkertaiset MM-Leijonat ovat monesti näyttäneet toteen päävalmentajansa julkilausuman.

18 MM-kisojen ensikertalaisella ryyditetty Suomi on osoittanut sisua, raikkautta, ennakkoluulottomuutta ja yhtenäisyyttä.

Se voi jääkiekossa kantaa pitkälle. Voittoon vaaditaan lujaa luonnetta, kamppailuhalukkuutta, oikeanlaista tunnetilaa ja yhdenmukaista uhrautumista joukkueelle. Täytyy siis olla valmis paiskimaan hommia ja etenkin niitä kuormittavampia töitä ennen kuin voi edes haaveilla voitosta.

Suomen pelaajat ymmärtävät, että kyse on joukkueurheilusta eikä yksilöurheilusta. Toisin sanoen pelaajat ovat antaneet siis omat henkilökohtaiset vahvuutensa joukkueen käyttöön.

Päävalmentaja Jalonen osasi valita juuri oikeat pelaajat pelitapaansa. Hän osasi myös roolittaa joukkonsa oikein. Se on sitä maailmanmestarivalmentaja Jalosen, 56, kokemusta ja asiantuntemusta.

Välierä eteni hyvin pitkälti Jalosen laatiman käsikirjoituksen mukaan. Suomi piti kiekkoa, myllytti pitkiä hyökkäyksiä laitojen tuntumassa ja venäläistaiturit turhautuivat. Lisäksi maalivahti Kevin Lankinen oli loistava. Ja kuinkas sattuikaan, voittomaalin iski kapteeni Marko Anttila.

Torinon olympialaisten välierä 2006, Venäjän MM-kisojen välierä 2007, Slovakian MM-kisojen välierä 2011, Sotshin olympialaisten puolivälierä 2014 ja nyt Slovakian MM-kisojen välierä 2019. Siinä Suomen suuria voittoja itänaapurin punakoneesta.

Voitto MM-puolivälierissä oli jo monelle suomalaiselle jääkiekon ystävälle liki mestaruus. Päästiin nöyryyttämään Ruotsin NHL-miljoonamiehiä täydellisen altavastaajan osasta. Se maistui makealta, mutta Leijonien pelaajien mahat eivät olleet vielä täynnä – ei sinne päinkään. Sen näytti välieräpeli.

Ja nyt se on oikeasti uskottava. Suomi pelaa maailmanmestaruudesta sunnuntaina samalla Ondrej Nepela –areenalla kuin kultakeväänä 2011.

Nyt ne kädet voi nostaa syystäkin ilmaan!

MM-finaali pelataan sunnuntaina kello 21.15 alkaen. Suomi saa siinä vastaansa joko Kanadan tai Tshekin, jotka pelaavat välierän tänä iltana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt