Asiantuntijoilta tyly tuomio: ”Venäjän pitäisi hoitaa tämä”

Julkaistu:

MM-kiekko
Kansainvälisen jääkiekkoliiton asiantuntijat ennakoivat, että MM-kulta menee Venäjälle.
Suomi kohtaa tänään Venäjän jääkiekon miesten MM-kisojen välierässä. Kiekko tippuu jäähän kello 16.15.

Puolivälierissä upeasti Ruotsin NHL-tähtiä vilisevän joukkueen pudottanut Leijonat on Venäjä-ottelussakin vahva altavastaaja. Venäjällä on lyödä jäälle pelottava supertähtien sikermä, muun muassa Nikita Kutsherov ja Aleksandr Ovetshkin. Andrei Vasilevski on puolestaan NHL:n parhaita maalivahteja.

Suomen nimilista on itänaapuriin verrattuna huomattavasti vaatimattomampi, kun kirkkaimmat NHL-vahvistukset puuttuvat.


Ruotsi-ottelussa Leijonat osoitti sitkeytensä, mutta tämä ei näytä vakuuttaneen Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n asiantuntijoita.

IIHF:n verkkosivuille kirjoittavat Lucas Aykroyd, Derek O’Brien, Andrew Podnieks ja Andy Potts laittoivat kisojen tapahtumia pakettiin ja ennakoivat, mikä neljästä jäljellä olevasta joukkueesta (Suomi, Venäjä, Kanada, Tshekki) vie maailmanmestaruuden.

Nelikko vastasi kysymykseen Who is going to win it all, kuka voittaa.

– Kun jäljellä on enää neljä joukkuetta ja kyseessä on yhdestä poikki pudotuspeliottelut, kaikilla on mahdollisuutensa. Venäläiset vaikuttavat hyvin itsevarmoilta, ja heidän pelinsä kulkee. He ovat paras joukkue täällä. Mutta heidätkin on mahdollista voittaa, Derek O’Brien aloitti.

Andrew Podnieks ei ollut O’Brienin kanssa samoilla linjoilla. Hänen ennusteensa vaikuttaa Leijonien kannalta synkältä.

– Mielestäni kulta menee joko Kanadalle tai Venäjälle, mutta siinä kaikki mitä tässä kohtaa sanon, Podnieks kommentoi.


Kolmas IIHF:n toimittaja, Lucas Aykroyd, ei vastauksessaan maininnut Suomea sanallakaan. Hän kehui Venäjää ja nosti erikseen esille muun muassa maalivahti Vasilevskin.

– Kanada näyttää hyvältä mutta Venäjä paremmalta, Aykroyd totesi.

Viimeisenä vastannut Andy Potts uskoo Venäjän MM-kultaan mutta otti vastauksessaan sentään esille Suomen.

– Venäjän pitäisi hoitaa tämä. Mutta Suomi on ennenkin hidastanut punakoneen menoa isoissa otteluissa, mukaan lukien 2011 Bratislavan kisat. Uskon, että välierä saattaa olla ennakkoa tiukempi, mutta en usko, että kulta menisi millekään muulle joukkueelle kuin Venäjälle, Potts pyöritteli.

IIHF:n asiantuntijanelikko vaikuttaa siis hyvin skeptiseltä Suomen mahdollisuuksien suhteen. Omalta asiantuntijaltamme, Ilta-Sanomien ja Telian kiekkoekspertiltä Ismo Lehkoselta löytyi kuitenkin eväitä Venäjän kaatoon.

– Jos Suomi puolustaa samalla intensiteetillä kuin Ruotsia vastaan, niin Venäjän kaataminen voi onnistua, Lehkonen pohti.

– Kun Venäjä tulee keskialueen yli, Suomen on annettava jatkuva sivupaine kiekolliselle. Kaikki tila ja aika on otettava pois ihan niin kuin Ruotsia vastaan.
Suomen ja Venäjän välinen MM-välierä alkaa kello 16.15. IS seuraa tiiviisti ottelun tapahtumia. Kello 20.15 alkavassa toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Tshekki.

Loppu- ja pronssiottelu pelataan huomenna sunnuntaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt