Kiekkolegenda Aleksei Jashin ennustaa Leijonille tappiota: ”Venäjä voittaa kahden maalin erolla”

Julkaistu:

mm-kiekko
Venäläinen jääkiekkolegenda Aleksei Jashin nostaa RT:n haastattelussa esille Suomen MM-joukkueesta kaksi erityistä vahvuutta: virheiden puuttumisen ja Kaapo Kakon.
Kaksinkertainen olympiavoittaja, kiekkolegenda Aleksei Jashin paljastaa RT:n haastattelussa yllättyneensä Suomen pääsystä välieriin.

– Olin veikannut kyllä Ruotsia. He näyttivät vahvemmilta ja heillä oli käytössään Henrik Lundqvist. Mutta jääkiekossa on hyvin vaikeaa ennustaa lopputulosta, Jashin tunnustaa haastattelussa.

Jashinin mukaan Jukka Jalosen kasaamassa MM-joukkueessa on yksi erityispiirre, joka on mahdollistanut tähän mennessä Suomen menestyksen turnauksessa.

– Jalosen suojateista on muodostunut hyvin organisoitunut joukkue, joka ei käytännössä tee liki lainkaan virheitä. He pelaavat tiukan kaavan mukaan ja lisäksi on muutama pelaaja, jotka esittelevät henkilökohtaisia taitojaan, Jashin luonnehtii.

Yksilöistä Jashin nostaa esille Kaapo Kakon.

– Otetaan vaikkapa Kaapo Kakko. Hän on nuori pelaaja, jota pidetään jo supertähtenä. Hänen läsnäolonsa jäällä tekee Suomesta liikkuvamman.

RT tiedustelee Jashinilta myös, miksi Kakko ei ole muutamassa viime pelissä näyttänyt sellaista tuloskuntoa kuin heti MM-kisojen alussa.

– Kaapo on erinomainen pelaaja, joten ei ole mikään ihme, että turnauksen kuluessa vastustajat ovat alkaneet vartioida häntä tarkemmin. Mitä suuremmaksi tähdeksi urheilija tulee, sitä tiiviimmin vastustajat uhraavat hänelle huomiotaan.

– Jokaisen nuoren lahjakkuuden kohdalla tulee eteen tällainen vaikea hetki. Hänen (Kakon) on tärkeää päästä siitä yli.

Suomi voitti Venäjän maajoukkueen jääkiekon EHT-turnauksessa juuri ennen MM-kisoja. Jashinin mukaan tästä on syytä ottaa opiksi eikä Venäjällä ole varaa nytkään mihinkään herpaantumiseen, ettei sama toistu lauantain MM-välierässä Slovakiassa.

– Suomalaiset ovat hyvin vaarallisia, vaikka kokoonpanot ovat keskenään eriarvoisia.

Iltapäivän ottelun voittajasta ei pitäisi kuitenkaan Jashinin mukaan olla mitään epäselvyyttä.

– Venäjän maajoukkue on kaikkia muita edellä. Kuinka paljon, sen näyttää peli.

Lopuksi häneltä heruu myös tarkempi maaliennuste.

– Venäjän joukkue viimeistelee pelin kahden maalin erolla. Joko 3–1 tai 4–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt