Jukka Jalonen palasi ”rikospaikalle” – kultaluotsin itsevarmuus ja rentous lupailevat huonoa Venäjälle

Julkaistu:

MM-kiekko
Jukka Jalonen tunnelmoi Bratislavassa ennen MM-välierää.
Jukka Jalonen asteli perjantaina saman hallin käytävillä, missä hän nappasi Leijonien päävalmentajana MM-kultaa 2011.

Suomen tämänkertainen MM-joukkue on saapunut Bratislavaan ja Ondrej Nepela Arenaan, jossa Leijonat kohtaa kuumottavassa MM-välierässä lauantaina Venäjän.

Jalonen on käynyt Ondrej Nepela Arenassa useasti Suomen MM-kullan jälkeen toimittuaan siellä valmentajana KHL-otteluissa. Nyt hän palasi niin sanotusti rikospaikalle maajoukkueen päävalmentajana.

– Mutta kyllä nytkin heräsi muistoja mieleen. Ehkä tunteet ja muistot olisivat tulleet vieläkin voimakkaammin pintaan, jos olisi ollut ensimmäinen paluu tänne MM-kullan jälkeen, Jalonen sanoi.

– Mutta totta kai on aina tosi hyvä fiilis, kun tänne tulee, mestarivalmentaja jatkoi.

Leijonien kultatiellä vuonna 2011 välierässä oli vastassa Venäjä, jonka Leijonat siis taas lauantaina kohtaa MM-välierässä samaisessa jäähallissa.

– Se on metka ja mielenkiintoinen sattuma. Toisaalta joukkueet ja asetelmat ovat nyt erilaiset, Jalonen tuumi.

Jalonen esiintyi median edessä perjantaina poikkeuksellisen rennon ja levollisen oloisena. Hän kehui vuolaasti 18 MM-ensikertalaisella kyllästettyä joukkuettaan.

– Pelimme on koko ajan mennyt eteenpäin ja kasvua on tapahtunut. Pelaajat ovat menneet yksilötasolla eteenpäin, ja heidän itseluottamuksensa on parantunut. Nyt jätkät uskaltavat tehdä osaamiansa asioita myös NHL-tason vastustajia vastaan, Jalonen myhäili.


Jalonen painottaa MM-välierässä kiekon hallinnan merkitystä. Taustalla on lopulta yksinkertainen ajatus. Mitä enemmän kiekko on Suomella, sitä helpommin venäläistaiturit turhautuvat.

– Venäläiset ovat innostuneempia hyökkäämään kuin puolustamaan. Ja sitten jos heillä ei ole kiekkoa, niin hyökkääminen on vähän hankalaa. Pyritään siihen, että kiekko on enemmän meillä ja laitojen lähellä. Siinä tapauksessa he joutuvat kamppailemaan ja taistelemaan. He tuppaavat turhautumaan – se on nähty.

MM-välierä Venäjä–Suomi käynnistyy lauantaina kello 16.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt