Neuvostolegenda Vladislav Tretjak esitti teorian, miksi Ruotsin NHL-tähdet romahtivat Suomea vastaan: ”Ne jättävät jälkensä”

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Venäjällä spekuloidaan ahkerasti, millaiseksi MM-välierä Leijonia vastaan muodostuu.
Leijonien torstai-illan uroteoista on riittänyt puhetta venäläisissä jääkiekkopiireissä. Suomi päihitti Kosicessa pelatussa MM-kisojen puolivälieräottelussa selvän ennakkosuosikin Ruotsin trillerimäisten käänteiden jälkeen jatkoajalla 5–4.

Temppua voi pitää sensaationa. Leijonien MM-ryhmässä on 18 ensikertalaista, kun taas Ruotsin ryhmä oli täynnä nimekkäitä NHL-pelaajia.

Suomi kohtaa seuraavaksi Bratislavassa pelattavissa välierissä Venäjän lauantaina kello 16.15 alkaen. Muun muassa NHL:n pistepörssin voittajan Nikita Kutsherovin, Aleksandr Ovetshkinin, Jevgeni Malkinin ja Nikita Gusevin tähdittämä joukkue ei ole hävinnyt MM-turnauksessa otteluakaan ja tavoittelee kisoista vain ja ainoastaan kultaa.

Seuraava este kultahaaveiden tiellä on nimetön leijonanippu, joka on tosin tehnyt otteillaan jo venäläisiin vaikutuksen. Takavuosien huippumaalivahti ja Venäjän jääkiekkoliiton nykyinen puheenjohtaja Vladislav Tretjak oli monien tavoin yllättynyt Suomi–Ruotsi-ottelun lopputuloksesta.

– Kaikki luulivat, että ruotsalaiset päihittävät suomalaiset helposti. Ruotsi ei saanut kuitenkaan joukkuettaan toimimaan, vaikka kokoonpanossa olivat melkein kaikki heidän NHL-pelaajansa. Se kertoo, ettei tähtipelaajien määrä merkitse aina voittoa, Tretjak, 67, sanoi uutistoimisto Tassille.

Kiekkopomon mukaan ruotsalaispelaajiin saattoi vaikuttaa matkustaminen Bratislavasta Kosiceen. Ruotsi pelasi Venäjän tavoin MM-kisojen alkusarjan Bratislavassa mutta joutui matkaamaan puolivälierään Suomen asemapaikkaan Kosiceen, koska oli sijoittunut lohkossaan heikommin kuin Leijonat omassaan.

– Luulen, että matkustus herpaannutti ruotsalaisia. Ruotsilla oli erittäin vahva joukkue, mutta siirtymiset kaupungista toiseen jättävät jälkensä. On meidän etumme, että Suomi saapuu pelaamaan tänne Bratislavaan, Tretjak pohti.


Neuvostoliiton maalivahtilegenda muistutti, ettei ottelusta Suomen nuorta ja kunnianhimoista joukkuetta vastaan tule missään nimessä helppoa. Tretjak ennusti, että Suomi pelaa välierässä puolustuksen ja vastaiskujen kautta, koska ”heillä ei ole muuta vaihtoehtoa”.

Entinen huippuhyökkääjä ja NHL-tähti Aleksei Jashin korosti, että välierän lopputulos riippuu täysin Venäjän omista otteista.

– Kyse on siitä, miten joukkueemme valmistautuu ja keskittyy, koska taidoiltaan joukkueemme on parempi. En usko, että aiemmilla epäonnisilla kohtaamisilla Suomen kanssa on henkistä vaikutusta. Silloin pelasivat eri joukkueet eri taktiikoilla, Jashin sanoi Sport24.ru-sivuston haastattelussa.

Jashin viittasi kommentillaan kertoihin, kun Suomi on kaatanut Venäjän karhun arvokisojen pudotuspeleissä. Venäläisten muistissa ovat tuoreimpina Suomen välierävoitto MM-jäillä 2016 ja Sotshin olympialaisissa 2014 leijonalaumalle kärsitty puolivälierätappio.

MM-kisojen välierä Suomi–Venäjä pelataan lauantaina kello 16.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt