Entinen SM-liigan tähtivahti kritisoi Henrik Lundqvistia – ”Ei antanut joukkueelleen mahdollisuutta voittaa”

Julkaistu:

MM-kiekko
Juuso Riksman ei vakuuttunut Henrik Lundqvistin esityksestä puolivälieräottelussa Suomea vastaan.
Entinen SM-liigan huippuvahti Juuso Riksman odotti Ruotsin maalivahdilta Henrik Lundqvistilta nähtyä parempaa esitystä eilisessä puolivälieräottelussa Suomea vastaan.

”Kuningas Henrik” päästi kiekon viidesti selkänsä taakse ja on saanut ottelun jälkeen kritiikkiä osakseen eri medioissa.

– Lundqvist ei ollut niin vakuuttava, kuin on totuttu. Pidän häntä kuitenkin ihan huippuveskarina, Riksman sanoi Ilta-Sanomille.

– Hän ei oikein antanut joukkueelleen mahdollisuutta voittaa.

Suomen naisten maajoukkueen ykkösvahti Noora Räty kritisoi Twitterissä Lundqvistia voimakkaasti tämän toiminnasta Suomen tasoitusmaalissa kolmannen erän lopulla. Rädyn mukaan Lundqvist haki helpon kopin sijasta tyylittelevää tv-torjuntaa.Riksman ei täysin yhtynyt Rädyn kritiikkiin juuri tuon maalin osalta.

– Lundqvistilla on muutenkin aika omintakeinen tyyli, hän käyttää tuollaista vanhan liiton korkeaa polviasentoa. Ennemmin laittaisin ensimmäisen ja kolmannen maalin hänen piikkiinsä.

– Ensimmäisessä en tiedä, odottiko ohjuria ilmasta vai mitä, mutta se meni helponnäköisesti. Ei ollut niin paljon maskia. Hakanpään kolmannessa maalissakin hän mielestäni näki kiekon laukaisuhetkellä hyvin. Harvoin tuollaiset uppoavat huippuveskarille edes kilpipuolelle.

Suomen tolppien välissä Kevin Lankisen suoritusta Riksman pitää ruotsalaisen virkaveljen esitystä parempana.

Ottelu ei ollut helppo Lankiselle helppo, sillä laukauksia tuli vähän, mutta toisaalta Ruotsin taitavassa joukkueessa on paljon ratkaisuvoimaa.

– Ensimmäisessä maalissa hän ehkä hieman ylipelasi Nylanderin laukausuhkaa eikä ehtinyt poikittaissyöttöön mukaan.

– Muuten Ruotsin maalit olivat aika kovia. Yksi pomppumaali, Petterssonin yksilösuoritus ja kova lämäri maskin takaa. Ei niistä voi hirveästi syyttää.

Suomi kaatoi Ruotsin eilen Ruotsin MM-kisojen puolivälierässä jatkoajan jälkeen maalein 5–4. Lauantaina kello 16.15 vastaan luistelee välieräottelussa Venäjä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt