Leijonien pelaajat varmistivat itselleen tuhansien eurojen MM-bonukset! Näin suureksi summa voi kasvaa

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Menestyminen MM-kisoissa kartuttaa myös pelaajien palkkapussia.
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF maksaa kansallisille liitoille MM-menestyksen perusteella merkittävän palkintorahan, jonka liitot voivat käyttää haluamallaan tavalla.

Suomen jääkiekkoliitto maksaa pelaajille menestysbonuksia.

Bonuksia irtoaa Leijonien pelaajille, sillä he ylsivät turnauksessa neljän parhaan joukkoon. Puolivälierä, jota pidetään muutenkin hyvän ja huonon turnauksen vedenjakajana, oli merkittävä ottelu tässäkin mielessä.

Puolivälierien voitolla Ruotsista Leijonien pelaajat varmistivat itselleen menestysbonukset, joiden suuruudesta Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi Ilta-Sanomille.

Nurminen kertoi, että finaalipaikalla Leijonat pääsevät viisinumeroisiin lukuihin: kultamitali tuo yksittäiselle pelaajalle 27 000 euroa ja hopea 12 000 euroa.

Myös pronssiotteluun yltämisestä tulee bonusta. Pronssimitali tuottaa 8 000 euron bonuksen. Neljäs sija on 5 000 euron arvoinen.

Olympialaisissa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on lahjoittanut menestysbonuksensa suoraan Olympia- ja A-maajoukkuerahastoon. Jääkiekkoilijoiden koulutus- ja ammatinedistämissäätiön ylläpitämä rahasto jakaa vuosittain avustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan mukaan käytäntö on MM-kisoissa erilainen. Koska Leijonat selvisivät neljän parhaan joukkoon, palkintorahat jaetaan pelaajille yllä avatulla tavalla, eikä rahastoon mene mitään.

– Sen sijaan sijoista 5–8 jaettaisiin 50 000 euron könttäsumma Olympia- ja A-maajoukkuerahastoon sen sijaan, että pelaajat saisivat 2 000 euroa, Saarela sanoi Ilta-Sanomille.

Pelaajille MM-kisojen menestysbonukset ovat palkkaan verrattavia tuloja, joille he voivat tehdä, mitä haluavat. Saarelan mukaan moni pelaaja ottaa rahan palkkana, mutta jotkut ovat myös perustaneet omia rahastojaan Jääkiekkoilijoiden koulutus- ja ammatinedistämissäätiön alaisuuteen.

– He jakavat sitten näiden omien rahastojensa kautta varoja esimerkiksi omien seurojensa tai kasvattiseurojensa junioreille.

Yhä useampi urheilija sijoittaa palkkatulojaan urheilijarahastoon. Niin voi toimia myös MM-kisojen menestysbonuksien suhteen, sillä ne rinnastetaan palkkatuloihin. Urheilijarahastoon voi sijoittaa puolet tuloistaan, mutta kuitenkin enintään 100 000 euroa vuodessa.

Etenkin tämän vuoden kisajoukkueessa, joka ei pursua NHL-miljonäärejä, bonussummat voivat todellisen menestyksen osuessa kohdalle olla pelaajille merkittäviä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt