Epätietoisuus valtasi MM-areenan Suomen viime hetken tasoituksen jälkeen – Ruotsin valmentajalta hämmentävä selitys dramaattisille tapahtumille

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

MM-kiekko
Hetken aikaa kukaan ei tiennyt, aikooko Ruotsi haastaa Suomen tasoitusmaalin paitsiona. Viivästys johtui Tre Kronorin valmentajien yhteyskatkoksesta.
Marko Anttilan ajassa 58.31 laukoman huipputärkeän 4–4-tasoitusmaalin jälkeen Kosicen MM-areenan jäällä nähtiin sekava ja dramaattinen tilanne.

Näytti pitkään siltä, että Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg olisi halunnut haastaa Suomen maalin paitsiona. Maalia kun edelsi tilanne, jossa Sakari Manninen vastaanotti syötön siniviivan päällä. Hidastuskuvien perusteella oli milleistä kiinni, ettei Manninen ollut paitsiossa.
Tuomarit valuivat jo kohti toimitsija-aitiota, ja molempien joukkueiden kapteenit pitivät kokousta käskynjakajien kanssa. Kaikki odottivat videotarkastusta, mutta aivan yhtäkkiä tilanne olikin ohi, ja pelaajat olivat valmiina keskialoitukseen. Leijonat oli tullut tasoihin. Ruotsi ei halunnutkaan haastaa tuomiota.

Valmentajalta erikoinen selitys

Tre Kronorin päävalmentaja Grönborg selitti dramaattisia epätietoisuuden hetkiä Expressenille.

– Jos se olisi ollut paitsio, olisin käyttänyt haaston. Halusin vain pelata aikaa. Kysyin tuomarilta voisiko hän odottaa, koska emme kuulleet videovalmentajaamme.

Videovalmentajat seuraavat ottelut katsomosta ja tarkastavat näyttöpäätteiltään epäselvät tilanteet. He yleensä ilmoittavat päävalmentajalle korvamikrofoniin, kannattaako haastoa käyttää.

Expressenin toimittaja kysyi Grönborgilta, oliko videovalmentaja siis epävarma tilanteesta.

– Emme kuulleet videovalmentajaamme, valmentaja vahvisti.

Epäselvä tilanne siis oli seurausta Grönborgin epäröinnistä, joka taas johtui valmentajan ja videovalmentajan välisestä yhteyskatkoksesta. Grönborg tiimeineen tulkitsi tilanteen lopulta vaihtopenkillä niin, että haastaminen olisi ollut hyödytöntä. Videokuvien perusteella tämä oli oikea päätös.

Ruotsin ei olisikaan kannattanut ottaa haastoa riskillä, koska epäonnistuneesta paitsiohaastosta seuraa kahden minuutin rangaistus. Leijonat olisi päässyt hakemaan voittomaalia loppuhetkillä ja mahdollisesti jatkoajalla ylivoimalla.

Lopulta Suomi otti ansaitun voiton jatkoajalla. Sakari Manninen ratkaisi laukomalla kiekon komeasti yläkulmaan ajassa 61.37.

Leijonat kohtaa välierässä Venäjän. Ottelu pelataan lauantaina kello 16.15. Toinen välierä on Kanada–Tshekki.

Klo 11.30: korjattu jutun alkuun tieto, että Sakari Manninen oli suomalaispelaaja, joka vältti paitsion. Aiemmin väitettiin virheellisesti, että kyseessä olisi ollut Atte Ohtamaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt