Leijonien Toni Rajala siteerasi Matti Nykästä – taustoitti myös Leijonien samantyyppisiä maaleja: ”Videolta olemme huomanneet”

Julkaistu:

mm-kiekko
Toni Rajala iloitsi Leijonien välieräpaikasta ja joukkueen huimasta suorituksesta.
Suomi löi Ruotsin MM-puolivälierässä Kosicessa maalein 5–4 ja eteni Bratislavassa pelattaviin mitalipeleihin.

Leijonat joutui toisen erän alussa jo kahden maalin tappioasemaan, kun Elias Pettersson taituroi Tre Kronorin 3–1-maalin.

Oikeastaan siitä eteenpäin peli oli pieniä hetkiä lukuun ottamatta Leijonien hallintaa. Marko Anttila tasoitti viimeistä edellisellä minuutilla Suomen pelatessa ilman maalivahtia, ja jatkoajalla Sakari Manninen laukoi upeasti Suomen voittoon.

– Tiesimme ennen peliä, että siellä on taitoa tosi paljon, enemmän kuin meillä. Mutta me teimme yhdessä hommia. Kuten kaikki näkivät, teimme toisessa ja kolmannessa erässä paljon enemmän töitä kuin he. Siihen tämä mielestäni ratkesi, laitahyökkääjä Toni Rajala sanoi.

– Ei niillä paljoa tsäänssejä ollut 2. tai 3. erässä. Olimme huomattavasti parempia.

Rajala näki pelin jälkeen paljon puhuvan tilaston.

– Katsoin ohimennen skriiniltä, niin kiekonhallinta taisi olla meille melkein 70–30. Se kuvastaa paljon. Oli heilläkin paikkansa ja paljon taitoa, mutta joukkueena tullaan, mennään ja voitetaan.

Vaikka Suomi oli viidellä viittä vastaan niskan päällä, asetelma jatkoajalle lähdettäessä tuntui Leijonien kannalta pahalta.

– On se totta, että kolmella kolmea vastaan heillä oli sinänsä vähän etua. Mutta kolme-kolmonen menee usein noin, että toisella on paikka toisessa päädyssä, ja jos ei tee, niin sitten tulee toiseen päähän 2–1- tai 3–1-hyökkäys. Se on aika fifty-sixty-peliä, Rajala hymyili siteeraten Matti Nykästä.

– Hienosti Mane laittoi laatan sisään.

Manninen keräsi ottelussa tehot 1+3 syötettyään Suomen kolme ensimmäistä maalia. Kaapo Kakon ja Harri Pesosen keskellä pelaava Manninen pelaa todella vahvaa turnausta.

– Pelaa kyllä. Koko heidän kenttä on ollut upea. Kaapo oli alussa ihan liekeissä ja teki maaleja, nyt ovat muutkin tehneet. Koetetaan muutkin saada maaleja aikaiseksi, sillä seuraavissa peleissä tarvitaan muitakin äijiä. En edes tiedä, kuka tulee seuraavaksi vastaan, Rajala sanoi.

Venäjä.

– No niin, Venäjää vastaan sitten muutkin.

Suomi sai toki jo Ruotsia vastaan uusia ratkaisijoita, kun isokokoiset puolustajat Jani Hakanpää, Petteri Lindbohm ja Niko Mikkola onnistuivat kaikki maalinteossa.

– Puhuimme ennen peliä, että kiekkoa vaan viivaan ja paljon nopeita kuteja maalille. Niistä tulikin monta maalia.

– Videolta olemme huomanneet, että viivassa on aika paljon tilaa, kun kulmassa saa kiekon. Siinä on laitahyökkääjienkin vaikea aina olla kiekon edessä blokkaamassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt