Leijonat voitti käsittämättömän upean trillerin – mutta yksi asia meni raskaasti pieleen: ”Inhottavaa ja yököttävää”

rac

Julkaistu:

MM-Videotuomarit
Suomi pelasi historiallisen upean puolivälieräottelun Ruotsia vastaan, mutta ottelun tuomaritoiminta oli taas pahasti pielessä.
Suomi pelaa MM-välierässä Venäjää vastaan lauantaina kello 16.15 alkaen äärimmäisen dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Ruotsi kaatui huimassa trillerissä torstaina Sakari Mannisen upealla jatkoaikamaalilla maalein 5–4.
  • MM-Videotuomarit näet yllä olevalta videolta.
Kapteeni Marko Anttila tasoitti ottelun vain reilu minuutti ennen loppua. Ottelun, jonka Suomen olisi pitänyt ratkaista edukseen jo paljon aiemmin: siksi pahasti Suomi söi Ruotsin eväät.

– Se oli totaalista dominointia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Suomi yllätti Ruotsin täysin, analysoi IS:n ja Telian asiantuntija Ismo Lehkonen.

– Ei voi sanoa, että Ruotsi pelasi huonosti. Ruotsi yritti, mutta Suomi tuhosi heidän hyökkäyspelinsä täysin. Ruotsilta otettiin kaikki tila ja aika pois, Lehkonen sanoo MM-Videotuomareissa.

MM-Videotuomarien mielestä Leijonat pelasi yhden historiansa parhaista otteluista. Ottelussa oli muutamia suvantovaiheita, ja taitava Ruotsi sai pitkiä hyökkäyksiä mutta Leijonat hallitsi valtaosaa ottelusta tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

– Suomi pelasi aivan fantastisen jääkiekko-ottelun. Tämä ottelu kannattaa taltioida ja muistella sitä, sillä joskus tulee myös turnauksia, kun roihu ei syty, korostaa IS:n Vesa Rantanen.

Siitäkin huolimatta, että tuomarit selvästi kunnioittivat Ruotsin NHL-tähtiä. Suomi sai kaksi jäähyä, Ruotsi ei yhtään.

– Laskujeni mukaan jäähyjen olisi pitänyt mennä Ruotsille 10–1. Tuomarit kunnioittivat NHL-pelaajia liikaa, Lehkonen latasi.

– Se oli inhottavaa ja yököttävää, komppasi Rantanen.

MM-Videotuomarit analysoivat Suomen jokaisen ottelun. Seuraavassa jaksossa ennakoidaan Venäjää vastaan pelattavaa välierää.

Kuuntele MM-Videotuomareita Suplassa tai seuraa Ilta-Sanomissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt