Jukka Jalonen nautiskeli yhdestä uransa makeimmista voitoista: ”Ei kahta sanaa”

Julkaistu:

MM-kiekko
Jukka Jalonen herkistyi riemukkaasta puolivälierävoitosta.
Jukka Jalonen, 56, on äärimmäisen kokenut valmentaja. Hän on sekä nuorten että miesten maailmanmestari. Torstain sensaatiomainen voitto MM-puolivälierässä NHL-tähtiä pursunneesta Ruotsin joukkueesta menee kuitenkin Jalosen makeimpien hetkien joukkoon.

– Kyllä tämä ihan kärkipäähän menee, ei siitä ole kahta sanaa. Kun ajatellaan sitä, että minkälaiset joukkueet tässä oli vastakkain ja että miten meidän joukkueemme on kasvanut. Ihan huikea suoritus ehdottomasti, Jalonen sanoi.

Päävalmentaja Jalonen ilmestyi toimittajien haastatteluun tyynenä ja kivikasvoisena, mutta kokeneen koutsin sisällä myllersi.

– Kyllä tässä ovat tunteet pinnassa itse kullakin – totta kai. Olihan se tappiokin näin tiukassa pelissä lähellä niin kuin kaikki näkivät.

Erityisen makeaksi voiton tekee se, että Suomelle ei ennen MM-turnausta juuri toiveita menestyksestä annettu. Leijonissa on 18 MM-ensikertalaista, eikä yhtäkään vakituisesti NHL:ssä tällä kaudella pelannutta pelaajaa. Ruotsilla sen sijaan oli peräti 21 NHL-ammattilaista.

– Heillä oli pelko siitä, että he häviävät tämän ottelun. Minusta se näkyi heidän otteissaan, Jalonen tuumi.

Ruotsin tähtimaalivahti, ”kuningas” Henrik Lundqvist tarjosi haparoinnillaan Leijonille vetoapua, mutta voitto ei silti tullut lahjaksi.

– Tämä oli ansaittu voitto, tämä on siitä kiva homma kaiken kaikkiaan. Olimme Ruotsia parempia, Jalonen julisti.

”Vastus kovenee”

Jalosen luoma taktiikka onnistui kahden viime vuoden maailmanmestarijoukkue Ruotsia vastaan.

– Pistettiin vähän kiekkoa liikkeelle, vyöryteltiin sitä ränniä pitkin ja vaihdeltiin puolia. Eivät he vain enää pystyneet oikein pelaamaan omaa peliään, eivätkä jaksaneet hyökätä, Jalonen kertasi.

– Ottelun toinen erä oli meiltä koko turnauksen paras erä tähän mennessä, hän myhäili.

Välierässä Suomi kohtaa Venäjän.

– Vastus kovenee, Venäjä on vielä kovempi kuin Ruotsi. Se on selkeä homma. Venäjä on parempi kamppailemaan ja puolustamaan kuin Ruotsi. Siihen pitääkin sitten miettiä ihan eri rohdot kuin Ruotsia vastaan, Jalonen tuumi.

Suomi ja Venäjä kohtaavat MM-välierässä lauantaina kello 16.15. Toinen välierä on Kanada–Tshekki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt