Kansa on puhunut: Ruotsi on parempi, turpaan tulee – ”Kyllä Suomea viedään kuin pässiä narussa”

Julkaistu:

mm-kiekko
Suuri osa IS:n lukijoista on pessimistinen kello 21.15 alkavasta jääkiekko-ottelusta.
Suomi–Ruotsi, MM-jääkiekko, kerrasta poikki. Herkullisempaa ja klassisempaa asetelmaa saa hakea. Maat kohtaavat jälleen kerran torstaina Slovakiassa, panoksena paikka MM-kisojen välierissä.

Suomen kiekkofaneilla on ollut pari päivää aikaa valmistautua kuolemanotteluun. Sen aikana olemme saaneet kuulla mm. Ruotsin joukkueen pelaajien ylivoimasta NHL:ssä Suomen NHL-apuihin verrattuna, ruotsalaisten jännittämisestä, ruotsalaisten mahdollisesta ylimielisyydestä, Ruotsin heikkouksista...

Nyt on aika antaa Suomen kansan puhua. Yllä mainitut artikkelit sekä monet muut ovat saaneet suomalaiset juttutuulelle. Kommentteja on kertynyt yhteensä useita satoja. Uhman ja uskon keskeltä yksi asia paistaa vääjäämättä: Ruotsi on parempi ja turpaan tulee.

– Ruotsi pelaa turnauksen parhaan pelinsä, loppunumerot ovat Suomi 1 Ruotsi 4, kirjoittaa nimimerkki KR.

JJJJ tarjoilee samoja ajatuksia kovan tajunnanvirran saattelemana.

– Ikävää, että unelmat Ruotsin kaadosta ovat tuulentupa pahimmasta päästä, sillä kevään kisojen Ruotsin MM-kisajoukkue voittaa Suomen vaikka pelaisi neljällä viittä vastaan koko pelin (itseasiassa Ruotsin joukkue on yksilötaidoiltaan täysin vertailukelpoinen suurimpien ennakkosuosikkien, Kanadan ja Venäjän kanssa).

– Kuvitteleeko joku että leijonat voittais. Ei yks Kakko viel kaada sveduja vaik hyvä onkin, kirjoittaa Realismia.

– Suomi–Ruotsi 1–7 , näin se vaan menee, ja Nylander tekee kolme maalia... kirjoittaa Juke.

Onko Ruotsilla maalivahtiongelmaa? Ei todellakaan, jos uskoo nimimerkkiä liikor.

– Kyllä Suomea viedään kuin pässiä narussa. Ruotsi tulee syttymään tähän peliin ihan erilailla kun pelithän vasta alkavat. Mitä luulette että tulleeko ”Kung Henrikin” pelissä paistamaan epävarmuus? Ei todellakaan.! Tulee nollamaan leijonat totaalisesti, mikäli vedot maalia kohti tullee.

Nimimerkki Bertil puolestaan antoi kylmää kyytiä Kaapo Kakolle, joka povasi ruotsalaisia ylimielisiksi.

– Nyt voimme vihdoinkin kutsua Kakkoa ihmepojaksi kun osaa lukea toisten ajatuksiakin ja väittää tietoa varmaksi. Tästä johtuu ettei ruotsalaispelaajat anna haastatteluja sillä kuka tällaista puppua haluaa kuulla. Mikään ei sytytä paremmin kuin vastustajien tyhmät puheet.

Risuja saa myös Ilta-Sanomien toimittaja Ville Touru, jonka rötös Leijonia ja Suomen kansaa vastaan oli koostaa ruotsalaisten ja suomalaisen MM-pelaajien NHL-pisteet.

– No niin Ville Touru, eihän tätä tarvitse edes enää pelata. Luovutetaan koko ottelu Ruotsille ja matkustetaan kotiin treenaamaan, Snoopy krisitoi.

Koskaan ei kuitenkaan pidä unohtaa, että tiukan paikan tullen suomalaiset myös uskovat omiinsa.

– Aina on mahdollisuus voittoon. Jääkiekko on joukkuepeli ja toivottavasti tänään nähdään, että hyvä joukkue voi voittaa hyvät yksilöt. Taistelkaa Leijonat. Tuumaakaan ette anna periksi, missään hetkessä. Teillä ei ole kuin voitettavaa, lietsoo Tulta munille.

– Nyt Suomen nelosen rouhijat kovaa peliä heti alussa. Pettersson ja Nylander heti seinälle pari kertaa alussa et näkevät mitä tuleman pitää. Lundqvist ei ole entisensä joten kovaa vaan maalille ,se on aika jäähyaltis ja huitoo helposti itselleen jäähyn. Hyvät mahikset on mut jäähyboxista pitää itse pysyä pois, kannustaa Ukkis.

Nimimerkki Päätyyn asti uskoo, että kokemattomuus voi olla jopa Suomen ase.

– Saattaa olla Suomen etu että on ensikertalaisia melkein koko joukkue täynnä. Kaikki osaa pelata mutta motivaatio voittaa tällaisia pelejä on varmasti isompi kun kaiken kokeneilla NHL-ammattilaisilla. Selkä suoraan pää pystyyn, näyttäkää ruotsille että se leikin kestäköön kun siihen kerran ryhtyy!

– Tämän joukkueen tarina on ollut hieno. Kukaan ei uskonut edes että pääsevät lohkosta jatkoon. Ja niin vaan melkein voittivat lohkon. Kaikki pelit tänään on turnauksen parhaita. En malta odottaa, kirjoittaa Parasta lätkää.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat torstai-iltana kello 21.15. IS seuraa ottelun etenemistä hetki hetkeltä.

Ota kantaa

Kumpi voittaa MM-puolivälierän?

Suomi 51% Ruotsi 49%
Ääniä yhteensä 4702

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt