Onko tässä Leijonien köyhän miehen Nicklas Lidström? ”Ei kaukaa haettua”

Julkaistu:

MM-kisat
Puolustaja Mikko Lehtonen hurmaa otteillaan MM-kisoissa.
Mikko Lehtonen, 25, on ollut toistaiseksi Leijonien paras puolustaja Slovakian MM-kisoissa.

Lehtosen liikkuminen on ollut sulavaa ja hänen syöttönsä ovat napsahdelleet joukkuetoverien mailanlapoihin ihailtavasti.

Lehtoselle on kirjattu Slovakiassa seitsemässä MM-pelissä 1+5=6 tehopistettä. Rangaistuksia hänelle ei ole merkitty lainkaan ja plusmiinussaldo on +4.

Lehtonen on kiekkoillut flow-tilassa. Se on urheilijalle hieno tila, kun pelataan MM-mitaleista.

– Olen flow’ssa joo. Kyllä on hyvä vire ja fiilis itsellä. Peli tuntuu kulkevan. Jääkiekko on tällä hetkellä aika mukavaa, Lehtonen myhäili.


Lehtosen peli on kulkenut niin jouhevasti, että häntä voisi pitää jo eräänlaisena köyhän miehen Nicklas Lidströminä.

Lidström on entinen ruotsalainen huippupuolustaja, joka juhli urallaan Stanley Cupin voittoa neljästi. Lisäksi hän voitti maailmanmestaruuden ja olympiakultaa.

– En halua missään tapauksessa rehvastella ja ottaa kunniaa, mutta ei tuo nyt ihan kaukaa haettua ole. Olemme samantyylisiä pelaajia.

Lehtonen kertoo seuranneensa Lidströmin uraa lapsuudessaan.

– Hänellä oli homma hallussa ihan jokaisella pelin osa-alueella. Hän liikutti hyvin kiekkoa, liikkui itse hyvin ja puolusti todella älykkäästi, Lehtonen tuumaa.

Torstaina MM-puolivälieräottelussa Suomi ja Lehtonen kohtaavat Lidströmin kotimaan Ruotsin. Lidströmiä ei kaukalossa enää nähdä, mutta Tre Kronorin kokoonpano pursuaa silti tekijämiehiä.

– Ruotsin nippu on täynnä NHL-pelaajia. Puolivälierä on meille mahtava haaste, mutta pystymme voittamaan Ruotsin ihan varmasti. Meiltä löytyy aivan varmasti avaimet siihen, Lehtonen tuumaa.

Lehtonen pelasi tällä kaudella Ruotsin pääsarjassa HV71:n joukkueessa. Hän uskoo tietävänsä, mitä torstain vastustajalta on odotettavissa.

– Ruotsin maajoukkue pelaa aika samalla tyylillä kuin Ruotsissa kaikki joukkueet. Maajoukkuekin paineistaa kovaa kahdella, kolmella miehellä ja paineistamiseen osallistuvat myös puolustajat.

– Olen tottunut pelaamaan sellaista kiekkoa, paineen alla täytyy operoida, Lehtonen sanoo.

Lehtonen kertoo oppineensa länsinaapurissa ruotsin kielen.

– Puhun aika sujuvasti ja ymmärrän kaiken.

Aiotko heittää ruotsalaisille jotain hämmentävää juttua torstain ottelussa?

– En hirveästi puhu kaukalossa, ellei ole jotain asiaa. Voin minä toki jotain ruotsalaisille heittää, jos tarvetta tulee.

Entä mihin asioihin torstain kutkuttava puolivälieräottelu ratkeaa?

– Varsinkin meillä on avainasemassa se, että saamme revittyä koneesta maksimitehot. Samalla on muistettava, että on ihan turha jännittää tai jäpittää, Lehtonen linjaa.

Tappiollisen Saksa-ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen pauhasi medialle, että Leijonat tarvitsee herätyksen. Jalonen näki, että maalinteon tehokkuus sakkasi ja että Suomi puolusti omaa maalinedustaansa lepsusti. Jalosen mukaan kaikki Suomen pelaajat eivät pelanneet niin sanotusti lappu lattiassa.


Lehtonen myöntää, että Leijonat kaipaa ryhtiliikettä.

– Peli Saksaa vastaan ei ollut hyvä. Puhutaan rehellisesti, jos ei olla pelin ytimessä ja puhutaan myös silloin, jos on mennyt hienosti, Lehtonen tuumaa.

– Saksaa vastaan emme olleet ytimessä. Se oli hyvä näpäytys sormille. Asia on nyt käyty joukkueessa läpi, haudattu ja olemme jo menneet eteenpäin. Nyt katseet ovat tiukasti puolivälierässä, Lehtonen naulasi.

MM-puolivälierä Suomi–Ruotsi alkaa kello 21.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt