Leijonat on kovassa paikassa – Juhani Tyrväiseltä suoraa puhetta: ”Varmaan urani haastavin ilta tulossa”

Julkaistu:

mm-kiekko
Juhani Tyrväinen odottaa isoa iltaa jännittyneenä.
Juhani Tyrväinen, ikää 28 vuotta. Koko aiempi ura SM-liigassa, ei aiempaa arvokisakokemusta.

Torstai-iltana hän on Suomen maajoukkueen ykkössentteri, kun Leijonat kohtaa Tre Kronorin.

Vastassa ovat mm. NHL:n tähtipelaajat Elias Pettersson, Oliver Ekman-Larsson, William Nylander ja Gabriel Landeskog. Ottelun asetelma on kristallinkirkas. Ruotsi on yksilöidensä ansiosta ylivoimainen ennakkosuosikki, jonka Suomi yrittää kaataa joukkueen voimalla.

– Pikkuhiljaa rupeaa jännittämään. Iso peli luvassa niin joukkueelle kuin minullekin. Varmaan urani haastavin ilta tulossa, Tyrväinen sanoi Leijonien aamujäiden jälkeen.

Mitä tiedät Ruotsin joukkueesta?

– Sen tiedän, että siellä on paljon NHL-pelaajia, Tyrväinen hymähti.

– Pelasimme ennen kisoja Brnossa lähes samaa jengiä vastaan, vaikka pari vahvistusta heille on vielä tullut. Fakta on se, että isossa kuvassa peli on varmasti tasainen, jos pelaamme joukkueena. Jos sooloilemme ja yritämme yksin, Ruotsi voittaa. Se ei ole meidän gameplan tänään. Meidän pitää joukkueena tehdä paras suorituksemme.

Ruotsin maaliero alkulohkon seitsemässä ottelussa oli 41-21. Innokkaasti hyökkäävä Tre Kronor takoi eniten maaleja kaikista joukkueista, mutta toisaalta myös päästi niitä keskimäärin kolme per peli.

Mikä on Ruotsin kompastuskivi?

– Jos miettii, että saammeko me vai Ruotsi ottelun ensimmäisen maalin, niin se on aika iso ero varsinkin tällaisessa matsissa. Ruotsin ottelu Venäjää vastaan näytti, että kyllä heille tehdään maaleja, kun uskaltaa hyökätä, Tyrväinen sanoi ja viittasi Ruotsin 4–7-tappioon alkulohkon viimeisessä pelissä.

– Me emme voi lähteä vain puolustamaan ja peruuttelemaan. Pitää olla aktiivinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt