Ruotsin MM-kisojen mediapeli tuotti kaaoksen – haastateltavaksi määrätty raivostui Suomi-kysymyksistä: ”Nyt viimeisen kerran!”

Julkaistu:

MM-kisat
Tilanne kärjistyi MM-kisojen haastattelualueella Ruotsin jääharjoituksen jälkeen.
Ruotsin omituinen mediapeli tuottaa hämmennystä MM-kisoissa.

Ruotsin torstaisen jääharjoituksen jälkeen joukkueen medialinja johti liki kaaokseen haastattelualueella.

Keskiviikkona yksikään ruotsalaispelaaja ei ollut median haastateltavissa jääharjoituksen jälkeen. Torstaina Ruotsin harjoitusten jälkeen haastattelualueelle tulivat joukkueen mediavastaavien saattelemina Adrian Kempe ja Anton Lander.

Miehet vietiin ensisijaisesti kotimaansa median eteen, mutta Ruotsin joukkueen keskiviikon mediapaastoon kyllästyneet muiden maiden toimittajat rynnistivät mukaan ja pommittivat kysymyksillään varsinkin Landeria.

Muiden muassa suomalaistoimittajat kyselivät ymmärrettävästi Landerin arvioita puolivälierävastustaja Leijonista. Toimittajia oli Landerin ympärillä paljon niin sanotussa avopallomuodostelmassa. Siksi kaikkien oli mahdotonta kuulla, mitä kysyttiin ja mitä Lander vastasi. Myös kieli vaihtui jatkuvasti ruotsista englantiin ja toisinpäin.

MTV Urheilun toimittaja Matti Nyrhinen kysyi haastatteluringissä Landerilta täysin aiheellisesti, mitä Ruotsi oppi Leijonista ennen MM-turnausta pelatussa keskinäisessä ottelussa. Ruotsi voitti tuon EHT-ottelun 2–1.

Nyrhisen kysymys oli liikaa Landerille, joka hermostui median puristuksessa.

– Olen vastannut juuri tähän samaan kysymykseen tuolla englanniksi ja tässä aiemmin ruotsiksi. Haluatko kuunnella? Nyt tämä tulee viimeisen kerran! Suomi on erittäin vahva nimenomaan joukkueena. Suomen runkopelaajien joukko on ollut yhdessä jo viisi viikkoa, ja heillä on hyvät maalivahdit ja myös yksilötaitoa, Lander tuhahti.

Tämän tyhjentävän vastauksen jälkeen Ruotsin mediaupseeri Anders Feltenmark totesi, että Landerin pitää nyt mennä.

”Kakko on vahva kiekollisena”

Ennen lopullista tuohtumistaan Lander oli ehtinyt vastaamaan kysymykseen muun muassa Kaapo Kakosta.

– Minusta koko Suomi nousee esiin nimenomaan joukkueena. Toki Kakko on vahva kiekollisena, meidän pitää pysyä lähellä häntä, Lander analysoi.

NHL-miehiä pursuava Ruotsin joukkue sijoittui MM-kisojen B-lohkossa kolmanneksi, eikä sen peli vakuuttanut lohkovaiheessa.

Suomi kohtaa Ruotsin MM-kisojen puolivälierissä Kosicessa torstaina alkaen kello 21.15 Suomen aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt