Venäjä on loistanut MM-kisoissa – silti kapteeni Ilja Kovaltshukin toiminta ärsyttää venäläiskannattajia: ”Hyödytön”

Julkaistu:

MM-kiekko
Venäjän MM-joukkueen kapteenin otteet keräävät kritiikkiä.
Tiistaina Ruotsin möyhentänyt Venäjä pelasi jääkiekon MM-kisojen alkusarjan ilman tappioita. Tunnettujen NHL-nimien tähdittämä joukkue on noussut peliesityksillään turnauksen suurimmaksi kultasuosikiksi.

Joukkueen peliä on hehkutettu ympäri kiekkomaailmaa, mutta yhden pelaajan panos on kerännyt kritiikkiä ottelusta toiseen. Kapteeni Ilja Kovaltshuk ei ole vakuuttanut venäläisiä kiekkoasiantuntijoita tai kannattajia – päinvastoin.

36-vuotiaan konkarihyökkääjän nimeäminen MM-joukkueeseen ja valinta kapteeniksi ei ollut kaikkien mieleen, sillä Kovaltshukin kulunut kausi NHL:ssä jätti paljon toivomisen varaa.

Los Angeles Kingsin hyökkääjä keräsi 64 runkosarjan ottelussa tehot 16+18=34 ja oli monien mielestä kaukana parhaimpien päivien loistostaan. Sama alavire on ollut nähtävissä MM-jäillä.

Nelosketjuun merkitty Kovaltshuk on tehnyt tähän saakka seitsemässä ottelussa 2+3=5 tehopistettä. Tehot eivät ole kuitenkaan olleet asia, joka on kyrsinyt keskustelupalstoilla avautuneita venäläisiä kiekkofaneja.

Asiaa ruotineen Sports.ru-sivuston mukaan Kovaltshukin otteita ovat leimanneet haluttomuus puolustaa ja lukuisat harhasyötöt. Urheilusivuston mukaan Kovaltshuk on ”Venäjän maajoukkueelle hyödytön”.

Kirjoituksessa annetaan ymmärtää, että Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjov antoi Kovaltshukille kapteenin nauhan lohdutukseksi pieleen menneen NHL-kauden jälkeen.

– Kovaltshuk pelaa MM-kisoissa kuten Los Angelesin riveissä. Hänen mielestään ei ole tarpeellista osallistua joukkueen karvaukseen ja panostaa kiekottomaan peliin. Hänen toimintaansa ei voi puolustaa tähtistatuksella, (Aleksandr) Ovetshkin on ensimmäisenä puolustamassa ja pelaamassa tilanteita loppuun, Sports.ru kirjoittaa.


Kovaltshukilla on myös puolustajansa. Venäjän kahteen MM-kultaan valmentanut Vjatsheslav Bykov asettui hyökkääjän tueksi Championat-sivuston haastattelussa.

– Valitettavasti pahansuopia ihmisiä ja loanheittäjiä riittää aina. Täytyy ymmärtää, että vaikkei hän olisi erisyisen näkyvästi esillä, Ilja Kovaltshuk tekee kapteenina suuren määrän töitä. Hän vetää itseensä 2–3 vastustajan pelaajaa ja avaa siten mahdollisuuksia joukkuekavereille, Bykov sanoi.

– Muistan, miten vuonna 2008 oli samanlaista. Iljaa kritisoitiin, mutta kun Venäjästä tuli maailmanmestari, kaikki ne kriitikot katosivat jonnekin.

Kovaltshuk nousi vuoden 2008 MM-finaalissa Venäjän sankariksi. Hän tasoitti pelin kotikisoissaan pelannutta Kanadaa vastaan viisi minuuttia ennen loppua ja ratkaisi jatkoajalla voiton Venäjälle.

Venäjän ja USA:n puolivälierä pelataan torstaina kello 17.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt