Kuvat: Leijonien MM-kisahallin uumenista löytyy ”Mäkäräisen kierros” – pelaajat joutuvat kiertämään sakkoringin pelin jälkeen

Julkaistu: , Päivitetty:

mm-kiekko
”Mäkäräisen kierros” on tullut tutuksi Leijonille MM-turnauksen aikana.
Kosicen MM-areenan tilat ovat sellaiset, että pelaajien haastattelualue on täytynyt rakentaa tilaan, josta jääkone ajetaan kaukaloon.

Täältä pelaajat myös aina poistuvat otteluiden jälkeen jäältä, vaikka erätauoilla esimerkiksi Leijonat kulkee omaan pukukoppiinsa jäähyaitioiden vierestä nopeinta reittiä.

Ahdas mixed zone eli pelaajien ja toimittajien kohtaamispaikka on jaettu väliseinällä niin, että toisella puolella tehdään televisio- ja radiohaastattelut, toisella puolella kirjoittavan median haastattelut.

Väliseinän jakamat haastatteluaitaukset muodostavat kierroksen, jonka pelaajat kävelevät jokaisen ottelun jälkeen.

– What a great walk of shame! huudahti eräskin brittipelaaja käveltyään ylimääräisen ”haastattelukierroksen” läpi ilman, että kukaan pysäytti häntä haastatteluun.


Suomen joukkueessa tämä kierros on saanut nimekseen Mäkäräisen kierros, jolle joukkueen mediavastaavat aina toivottavat pelaajat.

Humoristinen nimi juontaa tietysti juurensa ampumahiihtoon ja suomalaiseen tähtiurheilijaan Kaisa Mäkäräiseen.

– Sakkokierroshan tämä on, Leijonien joukkueenjohtaja Mika ”Kölli” Kortelainen hymähtää.

Niin. Joskus kierroksen saattaa joutua kävelemään turhaan, kun kukaan ei pysäytä haastatteluun. Kortelainenkin on saanut sakkokierrosten jälkeen kieli poskessa heitettyjä ”kiitoksia”.

Ja harvalle jääkiekkoilijalle tai urheilijalle haastattelujen antaminen on kuitenkaan se työn suola.

Mäkäräinen on tietysti kunnioitettu urheilija Suomen joukkueessa.

– Eihän sellaista ampumahiihtäjää olekaan, jolle ei pummeja tulisi, Kortelainen muistuttaa.

Mutta kuka on nimen isä?

– Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen sen taisi keksiä sen jälkeen, kun aloimme kutsua tätä sakkokierrokseksi. Kuten tiedät, tällaistahan se värittely aina on, Kortelainen kertoo.

Klo 9.04: korjattu kuvatekstiä, otsikkoa muokattu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt