Venäjällä hehkutetaan Ruotsin nöyryyttämistä – Igor Larionov MM-joukkueen ykkössankarista: ”Hänen tasoaan ei ymmärretä”

Julkaistu:

MM-kiekko
Venäjä hoiti MM-kisojen alkulohkon nimiinsä ilman tappion tappiota. Tähtisikermän ainoa tavoite on maailmanmestaruus.
Seitsemän peliä, seitsemän voittoa. Venäjän NHL-tähtiä vilisevä joukkue päätti MM-kisojen alkusarjan vakuuttavaan saldoon.

Alkulohkon viimeisessä ottelussa kaatui turnauksen suuriin suosikkeihin kuuluva Ruotsi selvästi 7–4. Venäjä nöyryytti Tre Kronoria etenkin toisessa erässä, jonka jälkeen taululla komeilivat 6–1-lukemat. Kolmas erä oli enää kosmetiikkaa.

Nykyajan Punakoneeksi kutsutun Venäjän otteista ja etenkin Ruotsi-voitosta on otettu itänaapurissa ilo irti.

– Ruotsalaiset eivät voineet edes katsoa tuota nöyryytystä, urheilusivusto Championat hehkutti otsikossaan.

– Venäläinen Dream Team silppusi Ruotsin, Sovetski Sport fiilisteli.

Venäjän pelityyli on tehnyt vaikutuksen myös legendaariseen Punakoneen hyökkääjään Igor Larionoviin, 58. Professorina tunnettu takavuosien tähti kehui Venäjän MM-ryhmän otteita Venäjän olympiakomitean sivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Pidän siitä, miten pelaajat ymmärtävät toisiaan ja tuntevat toisensa jäällä, Larionov sanoi.

Kiekkoprofessori kehui etenkin Venäjän maalia vartioivaa Andrei Vasilevskia, 24, joka on esiintynyt MM-jäillä ihailtavan kylmähermoisesti. Tampa Bay Lightningin veskarin torjuntaprosentti on viiden ottelun jälkeen 94,57.

Larionoviin on tehnyt suuren vaikutuksen myös Vasilevskin seurakaveri Nikita Kutsherov. NHL:n runkosarjan pistepörssin kuluvalla kaudella voittanut hyökkääjä on kerännyt tähän saakka seitsemässä MM-pelissä tehot 6+9=15. Kutsherovin ja tämän ketjukaverin, Vegas Golden Knightsin Nikita Gusevin yhteistyö on ollut vastustajien kannalta tuhoisaa.


Venäjän paras pistemies Kutsherov on MM-kisojen pistepörssissä toisena, edellään vain tehot 5+12=17 kerännyt Ruotsin William Nylander.

– Venäjällä ei ehkä ihan ymmärretä, millä tasolla tuo mestari pelaa nykypäivänä maajoukkueessa. Sen näkevät vain ne, jotka seuraavat NHL-pelejä, Larionov sanoi viitaten Kutsherovin dominointiin Pohjois-Amerikassa.

Venäjän tähtinipulle on alusta saakka kelvannut MM-turnauksesta vain ykkössija. Seuraavaksi kultaa jahtaava joukkue kohtaa puolivälierissä A-lohkon nelosen Yhdysvallat.

Venäjä lähtee torstaina pelattavaan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Larionovin mukaan Yhdysvaltain maalivahtipeli ja puolustus ovat osoittaneet turnauksen aikana haavoittuvaisuutensa.

– Tappiot Slovakialle ja Kanadalle ja äärimmäisen vaikea peli Suomea vastaan ovat tästä todisteita. Hyökkäyksessä USA:lla on kuitenkin suuri joukko nuoria tähtiä: Jach Eichel, Alex DeBrincat, Dylan Larkin ja tietenkin itse Patrick Kane, Larionov muistutti.

Venäjän ja USA:n puolivälierä pelataan torstaina kello 17.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt