Jukka Jalonen heitti löylyä kiukaalle – Ruotsilla kovat paineet: ”Tappion pelko puserossa”

Julkaistu:

mm-kiekko
Altavastaajan asema sopii erinomaisesti Jukka Jaloselle ja Leijonille.
Torstain MM-puolivälierässä nähdään klassinen Leijonien ja Tre Kronorin kohtaaminen.

Puolivälieräpari varmistui tiistai-iltana, kun Ruotsi jäi Bratislavassa pelatun B-lohkon kolmoseksi. Sijoitus varmistui, kun Ruotsi hävisi Venäjälle murskaavasti peräti 4–7.

– Vastassa on NHL-joukkue, joka hyökkää todella tehokkaasti ja voimakkaasti viidellä äijällä. Puolustajat hyökkäävät hyvin, mutta puolustavat vähän huonommin. Seitsemän maalia omiin yhdessä ottelussa kertoo, ettei kaikki ole kunnossa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi keskiviikkona.

Suomella on riveissään kaksi tällä kaudella NHL:ssä kiekkoillutta pelaajaa, keskushyökkääjä Juho Lammikko ja puolustaja Henri Jokiharju.

MM-turnauksessa Leijonat on mennyt suomalaisin asein, jylläten tasaisella materiaalilla ja yhteistyön jääkiekon voimalla.

Särö alkulohkon rupeamaan tuli viimeisessä ottelussa, jossa Leijonat hävisi Saksalle ja menetti lohkovoiton.

Jalonen antoi ottelun jälkeen joukkueelle kurinpalautuksen.

– Hyvin se otettiin vastaan. Purimme asioita videolta. Kyse on pienistä asioista: miten pelaajat sijoittuvat kentällä ja asennoituvat pelaamiseen, kun kiekko on vastustajalla. Silloin kannattaa lähtökohtaisesti olla vähän huolestunut. Pelaajat varmasti ymmärsivät yskän siitä, miten pitkiä vaihtoja pelataan, Jalonen sanoi ja penäsi kurinalaisuutta.

Jalosella on, kuten tietysti kuuluu ja kuten näytöt osoittavat, kova usko siihen, että parhaimmalla tasolla ollessaan Leijonat voi lyödä Ruotsin.

Jalonen maalaili myös mörköjä ruotsalaisten seinille. Leijonien iskun paikka on henkisessä asetelmassa ja pelin aisoissa pitämisessä ensi minuuteilta lähtien.

– Se on NHL-pitoinen joukkue. Jokainen tietää, mitä se tarkoittaa, jos he häviävät. Tappion pelko on vahvasti puserossa ja voi olla, että mailaa rupeaa vähän puristamaan. Pyrimme iskemään siihen.

– He pelaavat isolla riskillä. Se ei toiminut Venäjää vastaan. Katsotaan, toimiiko meitä vastaan.

Venäjä-tappio aiheuttaa toki varmasti toimenpiteitä Ruotsin joukkueessa – ja asetelma muuttuu pudotuspeleissä muutenkin.

– He pelaavat tosi riskialtista peliä, mutta totta kai he ovat myös tehneet suunnilleen kuusi maalia per peli. Siellä on huikea määrä yksilötaitoa ja erinomainen ylivoima. Jokainen haluaa loistaa. Uskon, että he muuttavat nyt vähän asennoitumistaan, kun pelataan paras yhdestä. Siellä on paljon voittajia ja maailmanmestareita.

– Kun meillä on kiekko, meidän täytyy uskaltaa pitää sitä. Täytyy olla rohkea. Kamppailuissa pitää olla fyysinen. Kaikki tietävät, että pelistä ei tule helppo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt