Jarkko Ruutu ajautui ilmiriitaan ruotsalaisen kanssa MM-kisoissa – haastoi tappeluun hotellihuoneeseen: ”Nykyään pitää kävellä sukkasillaan”

rac

Julkaistu:

MM-Videotuomarit
Jarkko Ruudun mukaan paineeton tila on Suomen suuri ase puolivälierässä Ruotsia vastaan.
MM-Videotuomarit sai MM-kisojen välipäivänä vieraaksi monien arvokisojen värikkään veteraanin, uransa jo päättäneen Jarkko Ruudun.

Ruutu muistelee omia arvoturnauksiaan ja analysoi Suomen sekä Ruotsin otteita käynnissä olevassa turnauksessa.

Hänen tunnettiin urallaan useiden vastajoukkueiden, kuten Ruotsin, kiusankappaleena. Itävallan kisoissa 2005 hän järjesti kohun haastamalla Ruotsin Jonathan Hedströmin tappeluun – eikä siis kaukalossa vaan hotellissa.

– Hän oli ilmeisesti kommentoinut jotain erätaukohaastattelussa ja mä palautin pallon hänen puolelleen, Ruutu muisteli.

– Ei siinä mitään, hyvällä tunteella ja fiiliksellä mentiin. Minusta tässä pelissä pitää olla tunnetta.

Monissa kohuissa kylpeneen Ruudun tappeluhaasto ei 14 vuotta sitten kuulostanut suurelta yllätykseltä. Mutta tänä päivänä vastaavan sanominen voisi olla eri mittakaavan juttu.

– Maailma on vähän muuttunut. Nykyään pitää kävellä sukkasillaan joka paikassa ja miettiä tosi tarkkaan, mitä sanoo, ettei kukaan pahoita mieltään. Tavallaan se on hyvä, tavallaan huono. Kyllä peliin kuuluu tietty retoriikka ja kun pelataan isoja pelejä, etua yritetään hakea joka tavalla, Ruutu arvioi.

”Ruotsi ei ole todellakaan pelannut hyvin”

Ruutu pitää Suomen mahdollisuuksia Ruotsia vastaan torstain puolivälierässä hyvinä.

– Alku oli tosi hyvä, tosi energinen ja aloitteellinen, ei odoteltu mitä vastustaja tekee. Mutta ei tässä kauheasti kannata taaksepäin katsella.

– Pelin taso on vähän laskenut viime peleissä, mutta niillä peleillä ei ole enää mitään merkitystä. Nyt lähdetään nollista, ja positiivista Suomen kannalta on, että Suomi lähtee altavastaajana ilman mitään paineita, ja se sopii suomalaiseen mentaliteettiin tosi hyvin.

Ruutu on pannut merkille tähtisikermä Ruotsin haavoittuvaisuuden.

– Ruotsi ei ole todellakaan pelannut hyvin vaikka heillä on hirveä nippu. Mutta Suomi on näyttänyt, ettei tämä ole yksilöpeli.

Kuuntele MM-Videotuomareita Suplassa ja seuraa päivittäin Ilta-Sanomissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt