Ruotsin päävalmentajan käytös herätti kohun MM-kisoissa – kohteli naisjuontajaa tylysti suorassa lähetyksessä

Julkaistu:

MM-kiekko
Kiekkomaajoukkueen päävalmentajan Rikard Grönborgin tyly käytös tv-haastattelussa Venäjä-tappion jälkeen nousi suureksi puheenaiheeksi Ruotsissa.
Rikard Grönborg saapui heti Ruotsin 4–7-tappioon päättyneen ottelun jälkeen maan yleisradioyhtiön SVT:n kisastudioon haastateltavaksi.

Grönborg ei pitänyt kisastudion juontajan Marie Lehmannin kysymyksistä ja haastattelun loppupuolella jätti vastaamatta tälle. Grönborg vain tuijotti tiukasti Lehmannia useiden sekuntien ajan.

Lopulta tilanne laukesi vasta Lehmannin avattua uudestaan suunsa ja kysyttyä tältä jatkokysymyksen. Grönborg valitti, että Lehmann ei aiemmin haastattelussa antanut hänelle suunvuoroa.

– Sinä kysyt kysymyksen etkä anna minun vastata siihen, Grönborg sanoi.


Grönborgin kiukuttelu oli keskiviikkoaamuna pääuutinen Ruotsin molemmissa suurissa iltapäivälehdissä Aftonbladetissa ja Expressenissä.

Aftonbladetille Grönborg selitti käytöstään näin:

– Hän kysyy minulta kysymyksen ja panee sitten sanoja suuhuni, Grönborg sanoi.
Lehmann sanoi tehneensä vain työtään ja vakuutti, että hänellä ja Grönborgilla ei aiemmin ole ollut mitään ongelmia. Lehmann arveli, että valmentajan käytös liittyi ottelun tulokseen.

– He olivat juuri hävinneet ottelun, Lehmann sanoi.
Aftonbladetin kolumnistin Marcus Leifbyn mielestä Grönborg antoi itsestään hölmön vaikutelman haastattelussa.

– Hän vastaili kysymyksiin kuin fanzonelta hoiperrellut juoppo, Leifby kirjoitti.

Leifbyn mukaan Lehmann kysyi Grönborgilta juuri oikeat kysymykset ja haastattelu oli kiekkolähetysten virkistävin hetki.

– Mököttänyt Grönborg ei saanut suurta sympatiaa kotikatsojilta.


Expressen kysyi Ruotsin maajoukkuepomolta Tommy Boustedtilta, vaikuttaako Grönborgin ja Lehmannin välirikko jotenkin SVT:n ja maajoukkueen yhteistyöhön.

– Ei vaikuta. Yhteistyö SVT:n ja muun median kanssa on meille hyvin tärkeää, Boustedt vakuutti.

Boustedt sanoi, että Ruotsin kiekkoliiton olevan kiitollinen suuresta mediakiinnostuksesta. Siksi maajoukkueen on myös oltava median käytettävissä.

Suomi kohtaa Grönborgin joukkueen torstaina MM-puolivälierässä. Ottelu alkaa kello 21.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt