Leijonien peli ja Ylen vaalitentti saman aikaan – Li Andersson huolissaan: ”Ihan helpoksi ei tehdä tätä eurovaalikampanjointia!”

Julkaistu:

MM-kiekko
Suomalaisilla tv-katsojilla on torstaina edessään vaikea valinta.
Suomalaisilla huippupoliitikoilla ja monilla tv-katsojilla oli keskiviikkona vielä tavallista suurempi syy toivoa Leijonien voittoa Saksasta jääkiekon MM-kisojen A-lohkon päätösottelussa.

Jos Suomi olisi voittanut Saksan, se olisi voittanut lohkon ja kohdannut puolivälierissä B-lohkon nelosen Sveitsin. Ottelu olisi pelattu torstaina kello 17.15.

Toni Söderholmin luotsaama Saksa kuitenkin löi Suomen 4–2. Tappio tarkoitti sitä, että USA:n 3–0 kaatanut Kanada nousi lohkovoittajaksi ja kohtaa torstaina Sveitsin.

Suomi pelaa samana päivänä oman puolivälieränsä B-lohkon kolmosta Ruotsia vastaan. Tämä ottelu alkaa vasta kello 21.15.
Peliä ennakoiva kisastudiolähetys alkaa MTV3:n puolella kello 21.00. Täsmälleen samaan aikaan kuin TV1:n puolella starttaa Ylen suuri eurovaalien puheenjohtajatentti.

Ikävän päällekkäisyyden huomasi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, joka harmitteli varhain keskiviikkona asiaa Twitterissä:

– Hmm, jos olen käsittänyt kaiken oikein, niin on mahdollista että Suomi kohtaa Ruotsin jääkiekko-ottelussa samaan aikaan kun Yle näyttää puoluejohtajien pääeurovaalitenttiä. Ihan helpoksi ei tehdä tätä eurovaalikampanjointia tänä vuonna! Andersson kirjoitti.
Leijonien MM-kisapelit ovat olleet äärimmäisen suosittuja tv-ohjelmia tänäkin vuonna. Esimerkiksi 16.5. pelattua alkulohko-ottelua Suomi–Tanska katsoi keskimäärin 1,4 miljoonaa katsojaa.

Ota kantaa

Kumpaa ohjelmaa aiot katsoa?

Vaalitenttiä 9% Leijonia 91%
Ääniä yhteensä 1151

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt