Leijonat saa Ruotsin vastaansa kohtalonotteluun! Tässä MM-puolivälierät ja aikataulu

rac

Julkaistu:

MM-kiekko
Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-kisojen puolivälierässä ensi kertaa sitten kotikisojen 2003.
Lohkonsa kakkossijalle päätyneen Suomen puolivälierävastukseksi ratkesi myöhään tiistai-iltana länsinaapuri Ruotsi.

Tre Kronor kärsi Venäjälle 4–7-tappion ja oli näin ollen B-lohkon kolmas. Tiistain toisessa iltaottelussa Kanada löi USA:n 3–0.

Suomen ja Ruotsin välinen puolivälierä pelataan torstaina kello 21.15 alkaen.

Torstain MM-puolivälierät:

  • Klo 17.15: (1.) Kanada–Sveitsi (4.)
  • Klo 17.15: (1.) Venäjä–USA (4.)
  • Klo 21.15: (2.) Suomi–Ruotsi (3.)
  • Klo 21.15: (2.) Tshekki–Saksa (3.)
Leijonat saa puolivälierään ”kotiedun”, sillä peli pelataan Kosicessa, jossa Suomi pelasi lohkovaiheen. Ruotsi joutuu matkaamaan paikalle 400 kilometrin päästä Bratislavasta.

Välieräparit määräytyvät siten, että parhaiten lohkovaiheessa pärjännyt jatkoon menevä maa saa vastaansa heikoimman. Jatkopeleissä ei siis ole tänä vuonna ennalta määriteltyä kaaviota. Välierät pelataan lauantaina ja pronssiottelu sekä finaali sunnuntaina.
  • IS:n MM-Videotuomarit käyvät läpi Suomen tilannetta yllä olevalla videolla.
Hurjasta nimilistastaan huolimatta Ruotsi ei missään nimessä säkenöinyt lohkovaiheessa. Se kaatoi vihellellen heittopussit Norjan, Itävallan ja Italian, mutta muiden kanssa oli tahmeampaa. Latvian se nujersi vaivoin 5–4, Sveitsin 4–3 ja kärsi tappiot Tshekille 2–5 ja Venäjälle 4–7.

Suomen ja Ruotsin MM-ottelut ovat olleet harvinaisuuksia viime vuosina. Maat ovat kohdanneet tällä vuosikymmenellä MM-kisoissa vain kolmesti – kaikki pudotuspeleissä. Suomi voitti finaalin 2011 ja Ruotsi välierät vuosina 2013 ja 2017.

Edellisen kerran naapurista otettiin mittaa puolivälierävaiheessa peräti 16 vuotta sitten. Tuolloin Ruotsi nousi ikimuistoisella – ja yhä niin katkeralla – tavalla Helsingissä 1–5-tappioasemasta 6–5-voittoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt