Synkät pilvet nousivat Leijonien MM-unelman ylle – täysi romahdus ennen kohtalonpeliä: ”Ei ole kaunis tarina tällä hetkellä”

rac

Julkaistu:

MM-Videotuomarit
Ottelu Saksaa vastaan nosti esiin huolenaiheita Leijonien ympärillä.
Huono kenraali povaa hyvää ensi-iltaa?

Leijonien menestyshaaveiden kannalta näin olisi hyvä, sillä alkusarjan päätöskamppailu Saksaa vastaan oli vähän kuin Suomen koko turnaus tähän mennessä: loistava alku, sitten pelin ja tekemisen taso laski ja lohkon kärkipaikka katosi käsistä tappion jälkeen.

– Tässä on ollut tosiaan ilmassa vähän sitä, että vireystila on koko aika laskeva. Eli joko ollaan henkisesti tai fyysisesti väsyneitä, tai molempia, toteaa MM-Videotuomareissa Ilta-Sanomien ja Telian asiantuntija Ismo Lehkonen.
  • MM-Videotuomarit näet yllä olevalta videolta.
Suomi aloitti turnauksen upeasti voittamalla Kanadan ja Slovakian. USA:ta vastaan tuli jatkoaikatappio tuomarivirheen jälkeen, mutta sekin peli oli laadukas ja energinen.

Sen jälkeen Suomi on pelannut altavastaajia vastaan. Britannia ja Ranska kaatuivat kävelyvauhdilla, mutta nihkeästi. Ottelu Saksaa vastaan alkoi erinomaisesti, mutta sitten peli suli ja kamppailut alkoivat kääntyä Toni Söderholmin joukkueelle.

Suomi pelaa puolivälieräottelun torstaina. Vastustaja ratkeaa tiistain iltapelissä Venäjä–Ruotsi.

– Aivan korvaamattoman tärkeää on, että peli mieluummin kehittyy turnauksen aikana kuin menee alaspäin. Nyt on ihan totaalilopahtaminen käynnissä, toteaa puolestaan Videotuomari Vesa Rantanen.

Huolestuttavinta Suomen pelissä oli, että tärkein syömähammas eli Sakari Mannisen ykkösketju, jossa laidoilla pelaavat Harri Pesonen ja Kaapo Kakko, hävisi oman osuutensa suorastaan rumasti. Ketjua vastaan luotiin enemmän pahoja maalipaikkoja kuin ketju itse loi, vaikka Kakko oli taas yksi kentän parhaista pelaajista.

– Se on todella huolestuttavaa, lisää Rantanen.

MM-Videotuomarit käyvät läpi sekä Saksan ottelun että koko alkusarjan ja pohtivat videolla Suomen tilannetta ennen torstain puolivälierää.

Kuuntele MM-Videotuomareita Suplasta tai katso Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt