Saksan pelityyli yllätti Leijonien sentterin – ”Tavallaan ihan hyvä, että hävisimme”

Julkaistu:

MM-kiekko
Juhani Tyrväinen näki, että Saksa-tappio oli Suomelle tarvittava kurinpalautus.
Suomen alkulohkopelit päättyivät MM-turnauksen ensimmäiseen varsinaisen peliajan tappioon.

Saksa löi Leijonat Kosicessa maalein 4–2, vaikka Suomi johti ottelua 1–0 ja 2–1.

Ykkösketjun keskellä hyökännyt Juhani Tyrväinen sanoi katsoneensa ottelun laukaisutilaston (41–20 Suomelle) ja sikäli yllättyneensä, että pelin kuva ei tuntunut tilastojen mukaiselta.

– Saksa pelasi tosi hyvin. He pelasivat rytmikästä lätkää, pitivät kiekkoa eivätkä heitelleet sitä turhaan pois. En tiedä, johtuuko se Toni Söderholmista, mutta tuntui, että siellä oli vähän suomalaista mentaliteettia. Paljon trapia ja rytmillisesti he olivat ehkä meitä parempia, Tyrväinen näki.

Yllättikö se?

– Ehdottomasti. En ole ennen pelannut Saksaa vastaan. Toki tiesin, että heillä on Leon Draisaitl ja muutama muu hyvä pelaaja, mutta luulin heidän pelaavan enemmän yksilöt edellä, Tyrväinen sanoi.

Tyrväisen harhaluulo ei sikäli ollut yllättävä, että nimenomaisesti juuri esimerkiksi Draisaitl pelasi Suomea vastaan paremmin puolustussuuntaan kuin monissa muissa otteluissa. Söderholmin luotsaama Saksa on turnauksen edetessä parantanut peliään ja kurinalaisuuttaan.

Aiemmissa otteluissa kolme maalia syöttänyt Tyrväinen teki uransa ensimmäisen MM-maalin iskemällä lähietäisyydeltä 2–1-johtomaalin toisen erän alussa.

– Vastustaja teki ylivoimamaalin, kun olin kentällä. Kun mietin omaa rooliani, niin sellaista ei saisi tapahtua. Oma maali vähän lämmittää, Tyrväinen sanoi.

Hän voitti 14 aloituksestaan kuusi eli tilasto merkittiin 57,14-prosenttiseksi. Tyrväisen oma tuntuma pelin jälkeen oli, että aloitukset menivät suunnilleen 50–50.

– Ne ovat turnauksessa menneet yleisellä tasolla hyvin, Tyrväinen sanoi aloituksista.

HIFK:sta ensi kaudeksi Luulajaan siirtyvä Tyrväinen on nyt pelannut ensimmäisen alkusarjansa arvokisoissa.

– Kyllä tasoerot huomaa. On kovia pelejä ja sitten tasoltaan vähän heikompia pelejä. Nyt alkavat tosipelit. En ole ikinä ennen ollut tässä tilanteessa. Ehkä liigan pleijareihin voisi verrata, mutta nyt pelit ovat yhdestä poikki. Pitää antaa kaikkensa.

Alkusarjan huipentuminen kovatasoisempaan vastustajaan kuin Ranska tai Britannia lämmitti mieltä.

– Oli se hyvä juttu. Ja tavallaan ihan hyvä, että hävittiinkin. Pieni kurinpalautus, Tyrväinen haki positiivisia puolia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt