Toni Söderholm vaikeni kysymykseen Leijonien voittamisesta – ”Jätän vastaamatta”

Julkaistu:

mm-kiekko
Toni Söderholmin Saksa otti Leijonien maukkaan päänahan.
Jatkopaikkansa jo aiemmin varmistanut Saksa otti A-lohkon viimeisestä ottelustaan voiton, kun se löi Suomen maalein 4–2.

Leijonat hallitsi pelin alkua ja meni johtoon Harri Pesosen ohjurimaalilla, mutta Saksa tasoitti ensimmäisellä laukauksellaan ajassa 17.04, kun Marc Michaelis rokotti Suomea hienon kuvion päätteeksi.

– Suomi sai alussa vähän otetta. Me olimme odottavalla kannalla. Olin ehkä vähän ylivalmistanut joukkuettamme. Emme menneet ihan tarpeeksi tunteella. Toiseen erään pyysimme lisää luistelua ja tarjontapeliä. Peli parani, Saksan päävalmentaja Toni Söderholm kertasi.

– Emme halunneet ajaa ulos tilanteista, sillä jos Suomea vastaan on myöhässä, edessä on neljän pelaajan täysivauhtinen rintamahyökkäys. Valitsimme tien, että pelaamme vähän passiivisemmin päästäksemme omiin organisoidusti.

Viime syksynä Saksan päävalmentajan pestin Marco Sturmilta perinyt Söderholm pääsi tuulettamaan voittoa ensimmäisestä Leijonien kohtaamisestaan.

Hän ei kuitenkaan halunnut juuri kommentoida, miltä juuri Suomen voittaminen tuntui.

– Jätän vastaamatta, koska ei tässä puhuta siitä. Meidän pitää luultavasti mennä jokaisen maan ohi. Tänään oli Suomi-peli, ja hoidimme sen tyylikkäästi, Söderholm linjasi.


Saksan vastustaja selviää tiistain iltapelien jälkeen, kun molempien lohkojen loppusijoitukset selviävät.

Se on jo selvää, että Saksa pelaa oman puolivälieränsä Bratislavassa. Keskiviikkona uudelle paikkakunnalle matkustava Saksa sai viimeisessä lohkopelissään vastaansa Suomen laadukkaan joukkueen. Kohtaaminen valmisti Saksaa pudotuspeleihin, mutta...

– Yhtä paljon meitä valmisti se 1–8-tappio Kanadalle. Jos olemme vähemmän töitä tekevä joukkue, meillä ei ole saumoja, Söderholm painotti.

– Sen jälkeen olemme lisänneet työmäärää. Kun siihen lisätään pieniä pelillisiä asioita, meillä on mahdollisuus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt