Jukka Jalonen vihjaili Leijonien asennevammasta – jyrähti shokkitappion jälkeen: ”Nyt täytyy antaa pieni muistutus”

Julkaistu:

MM-kisat
Jukka Jalosen mukaan joukkue tarvitsee Saksa-tappion jälkeen herätystä.
Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo, että Leijonia täytyy herätellä tappiollisen Saksa-pelin jälkeen. Jalosen mukaan puolivälierissä tulee niin sanotusti noutaja, jos meno ei parane.

– Nyt täytyy antaa pieni muistutus siitä, mitä on hyvä joukkuepeli ja minkälaista taistelua se vaatii. Näkee, että ihan kaikilla ei ole joka tilanteessa nappi laudassa. Nyt siitä tarvitsee muistuttaa, Jalonen jyrähti.

Jalonen pui Saksa-ottelun jälkimainingeissa etenkin Leijonien tehottomuutta maalipaikoissa ja ongelmia oman maalin puolustamisessa. Tappio tarkoitti sitä, että Leijonat menetti mahdollisuutensa lohkovoittoon.

– Saksa on hyvä joukkue. Ja jos emme itse ole tällaisessa pelissä parhaimmillamme, häviämme. Meidän täytyy saada tästä täällä olevasta porukasta ihan maksimi irti voittaaksemme. Meillä oli ihan tarpeeksi maalipaikkoja voittoon, mutta ei onnistunut. Noilla paikoilla meidän olisi pitänyt voittaa.

Jalonen kuvaili Suomen puolustamista oman maalin edessä lepsuksi.

– Jos pelaamme noin, pelimme loppuvat torstaina puolivälierissä. Siellä pitää puolustaa kiekollista vastaan jämäkämmin, eikä saatana maila pystyssä taivasta kohti, ja kiekot pääsevät puolustuksen läpi keskustaan maalintekosektorille, Jalonen pauhasi.

– Ei tuollaisia montaa tullut, mutta ei niitä montaa tarvitse tullakaan, niin peli on menetetty. Siinä on sellaista nöyryyden ja keskittymisen puutetta, Jalonen ripitti.

Jalosen mukaan Saksa-ottelun jälkeen on tarkan analyysin paikka.

Suomen tämänkertaisen joukkueen kokemattomuudesta on puhuttu paljon.

Miten aiot kokeneena valmentajana valmistaa joukkueen puolivälieräotteluun?

– Normaalilla valmistautumisella mennään, ei siinä ole sen kummempaa.

Millainen on normaali valmistautuminen?

– Kerron sen pelaajille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt