Kaapo Kakko myönsi tuskansa ja kertoi taikauskostaan – ”Jos peli lähtisi taas kulkemaan”

Julkaistu:

MM-kiekko
Poikkeuksellisen lyhyellä mailalla pelaava Kaapo Kakko säätää työkaluaan ahkerasti.
Leijonien 18-vuotias suurlupaus Kaapo Kakko aloitti MM-turnauksen hurjalla tahdilla. Kakko paukutti kahdessa ensimmäisessä pelissä Kanadaa ja Slovakiaa vastaan yhteensä viisi maalia.

Sen jälkeen Kakko on neljässä ottelussa jäänyt kolmesti pisteittä ja tehnyt 1+1 Tanskaa vastaan. Suomi on kuitenkin Yhdysvaltoja vastaan tullutta jatkoaikatappiota lukuun ottamatta voittanut kaikki ottelunsa.

– Ihan sama miten pelaamme, kunhan voittoja tulee. Lohkovoittoa kohti. Omaltakin osalta pelini on ollut ihan hyvää, olemme kuitenkin pystyneet luomaan hyvin paikkoja. Jos niitä ei olisi, se olisi tosi huono homma, Kakko sanoi Ilta-Sanomille.

Vaikka Kakko ei olekaan huolissaan, hänen pelistään on näkynyt välillä pientä tuskaa. Ja kilpailuhenkisestä Kakosta näkyy usein varsinkin vaihtoaitiossa, jos hän on edellisessä vaihdossa vaikkapa hukannut maalintekopaikan. Määrätietoinen hyökkääjä on silloin tulta ja tappuraa.

– Olen kilpailullinen jätkä. Maaleilla tässä pelissä voitetaan, ja niitä haluan itsekin tehdä.

– Pakko myöntää, että pientä tuskaa tulee, jos kiekko ei heti mene maaliin. Aina sitä toivoisi, että pystyisi joka pelissä tekemään yhden maalin. No, niitä paikkoja on ollut ja koetetaan jatkaa samalla tavalla, että isommissa peleissä tulisi maaleja, Kakko mietti.

Maalintekovälineenään Kakolla on, kuten tiedetään, poikkeuksellisen lyhyt ja löysä (flex 65) jääkiekkomaila.


Juniorivuosina monet valmentajat yrittivät saada lyhyempään mailaan tykästyneen taiturin ottamaan käyttöönsä pidemmän työkalun, mutta pää piti.

– Tällä kaudella ei enää tullut niitä pyyntöjä. Kun joissain peleissä ei kulkenut, niin otin siitä muutaman sentin poiskin. Nyt se on taas vanhassa mitassaan, Kakko kertoi.

Yksi Kakon erikoisuuksista on mailan tupen jatkuva muuttelu.

– Jotain pientä pitää aina olla. Jos ei peli kulje, niin tuppia olen vaihtanut tosi usein. Nyt vähän maalailin mailoja, Kakko sanoi ja esitteli työkalunsa alavartta.

– Jos peli lähtisi taas kulkemaan ja tulisi muutama maali. En mä tiedä. Pientä taikauskoa, Kakko hymyili.

Suomen ja Saksan välinen ottelu alkaa kello 13.15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt