Leijonien tehohyökkääjä on mersumiehiä – latasi tulevasta vastustajasta: ”Kyllä saksalainen ainakin auton osaa tehdä”

Julkaistu:

MM-kiekko
Toni Rajala arvostaa saksalaista autoteollisuutta – ja jääkiekko-osaamista. Suomi ja Saksa kohtaavat tiistaina kello 13.15.
Leijonien seuraava MM-kisavastus Saksa on tunnettu autoteollisuudestaan. Saksalaisista autoista voi toki olla montaa mieltä, mutta ainakin Leijonien hyökkääjä Toni Rajala osaa arvostaa maasta tulevia ajokkeja.

Rajala, 28, itse on mersumiehiä. Sveitsiläisen Bielin riveissä kiekkoileva Rajala ajelee urheilullisella Mercedes-Benz GLC AMG:llä.

– On kyllä toiminut hienosti. Ja kyllä sillä ihan kerkiää, kun tulee Sveitsistä Saksan läpi, Rajala raportoi.

– Saksalainen Audi minulla oli ennen, mutta se piti vaihtaa pois. Siinä oli kaikenlaista häikkää, mutta Mersu on kyllä toiminut hyvin. Mutta kaiken kaikkiaan, kyllä saksalainen ainakin auton osaa tehdä, hän linjaa.

Osaavatko pelata myös kiekkoa?

– Osaavat! Meille ei ole todellakaan helppoa peliä tulossa. Saksan kiekko on nousussa, maajoukkueella on Toni Söderholm päävalmentajana ja heidän nipussaan on NHL-pelaajiakin.

– Yritetään kuitenkin kaapia voitto Saksasta ja lohkon ykkössija, Rajala vastasi.


MM-kisojen ensikertalaisella Rajalalle on kirjattu kuudessa ottelussa 1+4=5 tehopistettä. Rajala arvioi pilke silmäkulmassa, ettei hänen mersumiehen statuksensa näy jäällä ottelussa Saksaa vastaan.

– Yritän toki pitää vauhtia ja pelata luotettavasti, hän maalailee.

Vauhdista Rajala on pitänyt jo pikkupojasta lähtien. Hän ajoi kartingia varhaisteininä, mutta tuo harrastus oli lopetettava ajanpuutteen vuoksi. Jääkiekko ajoi edelle.

– Ei minusta F1-kuskia varmaankaan olisi tullut.

F1-haaveet saivat jäädä, mutta yksi asia Rajalaa kaivelee. Leijonat kävivät Kosicessa ajamassa karting-kilpailun, mutta hänelle ei lohjennut voittoa.

– Veli-Matti Savinainen voitti. Mutta minulla on selitys siihen. Hänellä oli parempi auto ja ajanottokin sakkasi. Revanssia kaipaan, Rajala selvitti.


Rajala on siis automiehiä, mutta NHL-mies Joonas Donskoin veroinen rasvanäppi hän ei tunnusta olevansa.

– En osaa edes öljyjä vaihtaa. Pissapojan nestettä saan lisättyä. Tällä tasolla mennään, vaikka Parkanosta kotoisin olenkin, Rajala heittää.

Onko Parkanon kortteliralli muuten vielä voimissaan?

– Kyllä siellä vieläkin kylärinkiä painetaan. Siellä kuljetaan kylän läpi sitä Shellin ja Esson väliä.

Entä onko sinulla tallissa paljon muita autoja Mersun lisäksi?

– Ei ole kuin yksi auto. Ei ole mitään ”Teukka” Selänteen tyylistä autokokoelmaa, Rajala raportoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt