Uskomatonta! Britannian hurja temppu MM-kiekossa sai pelaajat hurmioon – ”Kaljaa, paljon kaljaa”

Julkaistu:

mm-kiekko
Britannian jääkiekkomaajoukkue äänesti remain ja säilyi MM-kisojen ylimmällä tasolla.
Britannia teki huiman tempun, kun se nousi 0–3-tappioasemasta 4–3-voittoon, löi Ranskan ja säilytti samalla sarjapaikkansa MM-kisojen ylimmällä tasolla.

Voittomaalin iski jatkoajalla Ben Davies.

Kahdessa vuodessa kaksi peräkkäistä sarjanousua tehnyt Britannia teki historiallisen tempun. Se ei nimittäin ole nykymuotoisen systeemin aikana koskaan aiemmin säilynyt korkeimman tason MM-turnauksessa.

Joukkueen pelaajien ilo oli ottelun jälkeen ylimmillään.

– Tuntuu uskomattomalta. Tiesimme, että 1A-divisioonan ja ylimmän MM-tason ero on tosi, tosi iso. Asetimme tavoitteen, että kehitymme läpi kisojen joka pelissä. Olisimme tänään voineet helposti luovuttaa, kun peli oli 0–3, joukkueen kapteeni Jonathan Phillips puhalteli IS:lle.

– Näytimme, mistä Britannian jääkiekko on tehty. Kaikki paiskivat töitä päivästä ja vaihdosta toiseen lepäämättä emmekä anna periksi. Tämä on massiivinen juttu brittikiekolle ja kaikille nuorille jotka pelaavat lätkää. Hienoja asioita tapahtuu.

Phillips on 36-vuotias Sheffield Steelersin kapteeni. Walesilainen on pelannut koko uransa Brittein saarilla. Tänä keväänä hän pääsi kohtaamaan maailmanhuippuja.

– Tämä oli uskomaton kokemus, elämäni aikaa. On ollut samalla rankkaa, tosi rankkaa. On vaikeaa, kun häviää suurimman osan peleistä isolla erolla. Pitää pysyä positiivisena muttei se ole helppoa.

– On siinä uutuudenviehätystä, kun pelaa Patrick Kanea vastaan, mutta samalla häviää pelejä. Rankkaa, mutta uskomatonta. Nyt voimme juhlia.


Joukkueen varakapteeni, Sheffield Steelersin hyökkääjä hänkin, Robert Dowd tarkensi joukkueen juhlasuunnitelmia:

– Kaljaa, paljon kaljaa, Dowd myhäili.

Dowd sanoi Phillipsin tapaan, että kyseessä on ”uskomaton juttu” Britannian kiekolle.

– Kaksi vuotta sitten olimme kaksi tasoa alempana. Voitimme kaksi kultaa putkeen ja nyt säilyimme maailman parhaiden turnauksessa. Tämä on upeaa, Dowd tunnelmoi.

– Kun Ranska meni 3–0-johtoon, se oli meidän kannalta tulos tai ulos. Seuraava maali tappaisi tai toisi meidät takaisin peliin. Tuntui, että kun saimme kavennettua, asetelma muuttui. Ranska meni varpailleen, ja clutch-jätkämme hoitivat homman himaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt