Kommentti: Sunnuntai oli karu päivä MM-isännille – Leijonat saa lisätukea?

Julkaistu:

mm-kiekko
Slovakian tien päättyminen oli harmillinen asia MM-turnauksen kannalta, kirjoittaa Tommi Koivunen Kosicessa.

Suomi–Ranska 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Leijonat teki minkä piti ja otti Ranskasta kolme pistettä, joiden ansiosta lohkovoitto pysyi omissa käsissä.

Käsikirjoitus otteluun oli odotettu. Lohkon kovimmat vastustajansa jo kohdannut Suomi jylläsi taas tasaisesti ja pelasi niin, ettei tulos ollut missään vaiheessa vaarassa. Lukemat pysyivät pitkään tasaisina, kun avauserässä kolkuteltiin tolppia pariin otteeseen.

Leijonien MM-tarinan kuudenteen lukuun tuli särmää lähinnä huonon tuomarityöskentelyn ja siitä johtuneen tunteiden kuumenemisen myötä. Ja toki Suomen pitää olla huomattavasti tehokkaampi paikoissaan, kun vastaan tulee tauon jälkeen kovempia joukkueita.

Viikon tunteikkain ja surullisin urheilutarina oli sen sijaan Slovakian alkulohkoon jäämisen varmistuminen, kun Yhdysvallat voitti Saksan.

Vielä lauantaina paikalliset saivat nauttia. Iltamyöhään areenalta lähteneessä bussissa riitti tunnelmaa, kun slovakialaiset juhlivat voittoa ja lauloivat täysin rinnoin joukkueen tarttuvaa maalibiisiä. Slovenskooo, Slovenskooo, Slovenskooo, hejaa, hejaa, heja Slovenskoo...

Slovakia on kiekkomaa, yksi harvoista, joissa jääkiekko on maan suosituin urheilulaji tai ainakin hyvin lähellä sitä. Tunnelma isäntämaan otteluissa on ollut uskomattoman upea. Jopa Britannian ryöpytyksessä lauantaina koko yleisö otti kaiken irti jokaisesta maalista, vaikka peli oli ratkennut jo aikaa sitten.

Tunnelmaa ovat ihastelleet niin slovakit kuin muiden maiden pelaajat, joten on suuri sääli, ettei Slovakia ole mukana jatkopeleissä.

Se on sitä myös sikäli, että vaikka maan pelaajatuotanto on huvennut ja Slovakia on kaukana kultaisen sukupolven pelaajien kuten Zigmund Palffyn, edesmenneen Pavol Demitran, Miroslav Satanin, Marian Hossan, Marian Gaborikin ja kumppaneiden tähdittämien joukkueiden tasosta, Slovakia pelasi laadukasta ja viihdyttävää kiekkoa.

Kisaisännät kärsivät myös loppuhetkien kirvelevät tappiot Suomelle ja Saksalle otteluissa, jotka olisivat aivan hyvin voineet kääntyä toiseen suuntaan. Mankelissa ollut Saksa voitti Leon Draisaitlin viimeisen minuutin yksilösuorituksen ansiosta, Leijonissa taikurinviitan otti selkäänsä Kaapo Kakko.

Vaikka Slovakian putoaminen laimentaa kisatunnelmaa, Leijonille se saattaa tuoda lisätukea katsomosta. Moni slovakki on nimittäin antanut muissa kuin Suomi–Slovakia-otteluissa kannatuksensa Leijonille.

Sunnuntain iltapelissäkin näkyi paikallisia, joilla oli Slovakian paitojen lisäksi Suomen fanituotteita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt